UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

YOUTUBE'UN YASAKLANMASI DIŞ BASINDA "ACİL" KODUYLA DUYURULDU!.. İŞTE DIŞ BASINDA YOUTUBE YASAĞI!..

YOUTUBE'UN YASAKLANMASI DIŞ BASINDA "ACİL" KODUYLA DUYURULDU!.. İŞTE DIŞ BASINDA YOUTUBE YASAĞI!..

YOUTUBE'UN YASAKLANMASI DIŞ BASINDA "ACİL" KODUYLA DUYURULDU!.. İŞTE DIŞ BASINDA YOUTUBE YASAĞI!..

Yabancı basın ajansları, Türkiye'de YouTube'un yasaklanmasını 'acil' koduyla duyurdu.

 AFP son dakika gelişmesi olarak geçtiği haberinde “Türkiye, Twitter’ın ardından YouTube’u da yasakladı” dedi. Ajans, Hürriyet'in haberini kaynak göstererek, hükümetin YouTube yasağı konusunda GSM operatörlerini ve internet servis sağlayıcıları bilgilendirdiğini söyledi.

Reuters da abonelerine son dakika gelişmesi olarak tek cümle halinde geçtiği ilk haberinde “Türkiye’de Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı, Twitter’a girişi engelledikten bir hafta sonra YouTube’a karşı ‘idari önlem’ kararı alındığını duyurdu. TİB, konuyla ilgili detay vermedi” ifadelerine yer verdi.

Associated Press ise Türkiye’deki haberleri kaynak göstererek hükümetin YouTube’u yasaklamak için harekete geçtiğini bildirdi.

BBC: TWİTTER’DAN SONRA YOUTUBE’A DA ERİŞİM YASAĞI

Türkiye’de Twitter’den sonra YouTube’ya da erişimin engellenmesi hemen yurt dışına yansıdı. BBC, bu gelişmeyi “Twitter’dan sonra YouTube’a da erişim yasağı” sözleriyle duyurdu.
BBC haberinde “Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı, YouTube’a erişim yasağı uygulamaya başladığını duyurdu. Kararla ilgili bir ayrıntı verilmedi” dedikten sonra “YouTube’da bugün Dışişleri Bakanı Davutoğlu’nun da katıldığı Suriye politikasının tartışıldığı bir toplantıya ait olduğu iddia edilen bir kayıt yayınlanmıştı” ifadeleri kullanıldı. WSJ:

TÜRKİYE SEÇİMLERDEN ÜÇ GÜN ÖNCE YOUTUBE’U DA BLOKE ETTİ

Wall Street Journal, YouTube’nun engellenmesi ile ilgili “Kritik seçimlerden sadece üç gün önce atılan bu adım, yurt içinde ve dışındaki eleştirileri körükleyecek gibi” yorumunu yapıyor.

Türkiye’de Twitter’den sora YouTube’ya da erişimin engellenmesini hemen duyuran yabancı medya kuruluşlarından Wall Street Journal gazetesi, “Kritik seçimlerden sadece üç gün önce atılan bu adım, yurt içinde ve dışındaki eleştirileri körükleyecek gibi” yorumunu yapıyor.

WSJ, YouTube’yu bloke etme kararının, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun katılımıyla yapılan ve “Suriye’deki cihatçılara karşı bir Türk saldırısına götürebilecek senaryoların tartışıldığı” iddiasına ilişkin sızdırılmış bir ses kaydının sosyal sitede yayınlanmasından birkaç saat sonra alındığını belirtiyor.“Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın YouTube’nun Türkiye yasalarına uymazsa bloke edileceğini defalarca söylediğini” yazan WSJ, “Son aylarda Twitter ve YouTube, Sayın Erdoğan ile Fethullah Gülen arasında yeni siyasi mücadelede kilit cepheler haline geldi” ifadelerini de kullanıyor.

 

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERwall street journal  bbc