UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

İNŞAAT DÜNYASININ ÜNLÜ İSMİ ALİ AĞAOĞLU, GÖNLÜNDE YATAN O EVİ BAKIN NEREDE BULDU?..

İNŞAAT DÜNYASININ ÜNLÜ İSMİ ALİ AĞAOĞLU, GÖNLÜNDE YATAN O EVİ BAKIN NEREDE BULDU?..

İNŞAAT DÜNYASININ ÜNLÜ İSMİ ALİ AĞAOĞLU, GÖNLÜNDE YATAN O EVİ BAKIN NEREDE BULDU?..

Ali Ağaoğlu, gönlünde yatan evi buldu. Kuruçeşme'den Ulus'a uzanan bir koruyla çevrili olan köşküne yerleşen Ağaoğlu, "İlk görüşte aşık oldum. Yalıda da yaşadım ama bu ev farklı" diyor.

İşadamı Ali Ağaoğlu, 30 yıl boyunca Suriye Konsolosluğu olarak kullanılan, Boğaz'a nazır üç katlı bir köşkte yaşıyor. Tarihi köşk, Kuruçeşme'den Ulus'a kadar uzanan dev bir koruya sahip. Bahçesinde tavuk, horoz ve tavuskuşlarının dolaştığı 'Ali Baba'nın Çiftliği'ni, Ağaoğlu İç Mimari Tasarım ekibi ve mimar Ebru Hamzaoğlu restore etmiş. Köşkün üçüncü katında yer alan ebeveyn yatak odasında Ivan Ayvazovski'nin 'İstanbul ve Boğaziçi Manzarası' tablosu desenli bir halı bulunuyor. İsmail Acar imzalı 'Harem Ağası' adlı tablo da odanın göz alıcı parçalarından. Evin kütüphanesinde Ağaoğlu'nun çocuklarının fotoğrafları ve aldıkları ödüller yer alıyor. Ünlü işadamı, evin bir odasına da jakuzi yaptırmayı tercih etmiş. Şamdan Plus dergisinden Elif Aktuğ'u görkemli köşkünde konuk eden Ağaoğlu, huzurlu yaşamını anlattı:

* Köşkün arazisini gördüm ve çok etkilendim. Görür görmez aşık oldum. Fiyatta da anlaşınca hiç düşünmedim, satın aldım. Doğa ve hayvan delisi bir insanım. Hemen buraya taşınmak istedim. Yatırım amaçlı almış olsam da, hayatımın bu bölümünü kesinlikle bu evde geçireceğim.

* Boğaz'a bakan ve bu denli doğal ortamın bulunduğu bir arsa daha önce görmemiştim. Boğaz'a ağaçların içinden bakmak çok daha farklı. Köşkü restore ettirdim ve hemen yerleştim.

* 50 yıldır ticaretin içindeyim. Pazar günleri dahil, bir gün bile saat 7.20'den sonra uyanmadım. Adam gibi çalıştım, adam gibi kazandım, artık biraz da kendime zaman ayırmanın vakti gelmişti.

İŞLERİ EVDEN YAPIYORUM

* Çok güzel evlerim oldu, yalıda da yaşadım ama bu ev farklı. Enerjisi çok yüksek; önceden hafta sonları da çalışırdım, şimdi evden çıkmıyorum, işlerimi evden yürütüyorum.

* Evliliğimde, ilişkilerimde en büyük sorunlar iş tutkum yüzünden yaşanmıştır. Mutlaka şantiyeye giderim, rahat edemem, tatil yapmam. Şimdi en azından hafta sonları evdeyim.

* Hiçbir zaman popüler olayım, sevileyim diye bir gayret içinde olmadım. Benimle fotoğraf çektirmek isteyenlerden 50 dolar alsam, inşaattan daha çok kazanırım.

* Özel bir ilgim ve hobim yok; tablolarım var ama koleksiyoner değilim. Benim için en güzel koleksiyon arsadır. İşim gereği hammaddem arsa. 25 yıl önce aldığım arsalara bugün proje yapıyorum. Bugün aldığım arazilere de 25 yıl sonra yapacağım. Burnum iyi koku alır. Şehrin neresi prim yapar biliyorum.

* Babam işadamıydı. Hayatta örnek aldığım tek kişidir. İki yıl önce kaybettim babamı. Lisede Mercedes'im, BMW'm vardı. O zaman babamın arabasına binerdim, şimdi kendi arabalarıma biniyorum.

Günaydın

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERAli Ağaoğlu