UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

İSTİKLAL CADDESİ'NDE BALO SOKAK'TA PATLAMA!.. VALİ ŞAHİN 5 ÖLÜ, 20 YARALI OLDUĞUNU AÇIKLADI! PATLAMAYLA İLGİLİ YAYIN YASAĞI GELDİ!

İSTİKLAL CADDESİ'NDE BALO SOKAK'TA PATLAMA!.. VALİ ŞAHİN 5 ÖLÜ, 20 YARALI OLDUĞUNU AÇIKLADI! PATLAMAYLA İLGİLİ YAYIN YASAĞI GELDİ!

İSTİKLAL CADDESİ'NDE BALO SOKAK'TA PATLAMA!.. VALİ ŞAHİN 5 ÖLÜ, 20 YARALI OLDUĞUNU AÇIKLADI! PATLAMAYLA İLGİLİ YAYIN YASAĞI GELDİ!

SON DAKİKA!.. 

İstanbul Valisi Vasip Şahin, Beyoğlu'nda kaymakamlık önünde öğleden önce bir canlı bombanın kendini patlatması sonucu, biri canlı bomba olmak üzere 5 kişinin hayatını kaybettiğini, 20 kişinin yaralandığını bildirdi.  

Vali Şahin, canlı bomba saldırısının meydana geldiği İstiklal Caddesi üzerindeki Beyoğlu Kaymakamlığı binasının önünde incelemelerde bulundu. 

Basın mensuplarına açıklama yapan Şahin, Beyoğlu'nda kaymakamlık önünde öğleden önce bir canlı bombanın kendini patlatarak 3 vatandaşın ölümüne sebebiyet verdiğini belirterek, 21 vatandaşın da yaralı olarak hastanelere kaldırıldığını söyledi. 

Yaralılardan 3'ünün durumunun ağır olduğunu ifade eden Şahin, "3 ağırdan biri de biraz önce hastanede vefat etmiştir. Olayın daha detaylı çalışmaları, incelemeleri arkadaşlarımız tarafından devam ettirilmektedir. Daha sonra detaylar netleştikçe ayrıca bilgiler verilecektir" dedi. 

Şahin, bomba ihbarlarına ilişkin soru üzerine, "Bomba ihbarı değil de, sosyal medyada hızla yayılan bir konu var, Nişantaşı'nda, Bayrampaşa'da vesaire İstanbul'un değişik yerlerinde de bombaların patladığı şeklinde. Bunlar tamamen asılsızdır. Böyle bir haber, böyle bir olay yok şu an itibarıyla" diye konuştu. 

Bir başka soru üzerine Şahin, şu an için hastanelerde 2'si ağır 20 yaralının bulunduğunu belirtti. 

İstanbul Valisi Şahin, "Şüphelenilen bir kişi var mı?" sorusuna "Şu anda çok yeni. Detaylı inceleme yapılıyor tüm boyutlarıyla. Yapabileceğim açıklama bu kadardır" yanıtını verdi.

Son Dakika!..

Başbakanlığı'ın 19 Mart 2016 tarihli yayın yasağı!

6112 sayılı Radyo ve Televizyonların Kuruluş ve Yayın Hizmetleri Hakkında Kanun’un 7 nci maddesinde “Milli Güvenliğin açıkça gerekli kıldığı hallerde veya kamu düzeninin ciddi şekilde bozulmasının muhtemel olduğu durumlarda” geçici yayın yasağı getirilebileceği öngörülmektedir.

19 Mart 2016 tarihinde İstanbul’da meydana gelen patlamanın da anılan hüküm çerçevesinde olduğu değerlendirildiğinden, söz konusu olayla ilgili olarak Başbakanlığın 19.03.2016 tarih ve 01017 sayılı yazısı ile geçici yayın yasağı getirilmesi uygun görülmüştür.

Anılan patlamaya ilişkin olarak yapılacak yayınlarda 6112 sayılı Kanun’da ve diğer Kanunlarda sayılan yayın ilkelerine uyulması gerekmektedir.

Bu çerçevede, yayın yasağının kapsamı;

-Patlamaya/olaya ilişkin olarak, patlama anı, patlama sonrası olay yeri, kamu görevlilerinin olay yerinde yürüttükleri çalışmalar, varsa patlama sonucu yaralanan veya hayatını kaybeden kişilere ait görüntü, görsel öğe ve benzeri unsurlara ve bunlarla ilgili abartılı anlatımlara,

-Olayın aydınlatılması, şüphelilerin yakalanması ve irtibatlarının deşifre edilmesinin engellenmemesi için, resmi makamlarca yapılan açıklamalar dışında olaya iştirak etme şüphesi bulunan kişilere, bu kişilerin bulundukları yerlere, kullandıkları araçlar ve benzeri diğer hususlara,

Yayınlarda kesinlikle yer verilmemesini içermektedir. (11.50)

Son dakika!.. İstanbul Valisi Vasip Şahin ölü sayısının canlı bomba ile birlikte 5 olduğunu ve 3'ü ağır, 20 yaralı olduğunu açıkladı.


Son Dakika!.. İstiklal Caddesi Balo Sokak'ta meydana gelen canlı bomba saldırısında biri canlı bomba 3 kişinin öldüğü, 15 kişinin yaralandığı  bildiriliyor. Teröristin asıl hedefinin neresi olduğu araştırılıyor. Canlı bombanın yolda giderken bombanın infilak ettiği iddiası var. Bu arada DHA patlamada ölü sayısının 3'e yükseldiğini duyurdu. CNNTürk muhabirinin verdiği ilk bilgilere göre, canlı bombanın asıl hedefine ulaşamadan bir yere giderken, yolda bombanın patladığı belirtiliyor. 

Son Dakika!.. İstiklal Caddesi'nde patlama meydana geldi.
Sivil ve resmi araç giriş çıkışı yasaklandı, Patlama Balo sokakta Demirören AVM yakınlarında gerçekleşti. CNN Türk'ün haberine göre patlamanın nedeni canlı bomba saldırısı. 2 kişinin öldüğü 7 kişinin de yaralandığı belirtiliyor. Ölenlerden biri canlı bomba. İstiklal Caddesi boşaltılıyor. Patlama saat 11.00 sularında meydana geldi. Haseki hastanesine 1'i ağır 5 yaralı getirildi. Olay yeri inceleme ekipleri patlama noktasında araştırma yapıyor.           

Beyoğlu İstiklal Caddesi'nde bir patlama meydana geldi. Alınan bilgiye göre, İstiklal Caddesi'ndeki patlamanın ardından olay yerine polis, sağlık ekipleri ve itfaiye sevk edildi. Polis, caddeyi giriş-çıkışlara kapatırken, patlamanın meydana geldiği alanı güvenlik çemberi içine aldı. Taksim'e resmi araçlar, polis, itfaiye ve ambulans dışında araç girişine izin verilmiyor. İlk gelen bilgilere göre 2 ölü 7 yaralı var.

AA-İHA-DHA

Dış basın İstiklal Caddesi'ndeki patlamayı böyle gördü!

Uluslararası haber ajansları, İstanbul'un en kalabalık yerlerinden biri olan İstiklal Caddesi'ndeki patlamayı 'son dakika' gelişmesi olarak duyurdu. Patlamayı ilk geçen ajans Reuters oldu. İngiliz haber ajansı, "İstanbul'un turistik merkezinde yaşanan patlamada iki kişinin öldüğünü, yedi kişinin de yaralandığını" yazdı. Amerikan Associated Press haber ajansı ise İstanbul'un kabalık caddesinde patlama yaşandığını ve bölgeye ambulansların sevk edildiğini duyurdu.

Fransız haber ajansı AFP, "İstanbul'un kalbindeki kalabalık alışveriş caddesinde patlama yaşandı. Patlamanın nedeni bilinmiyor. Ambulanslar olay yerine sevk edildi" ifadelerini kullandı.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERİSTİKLAL CADDESİ