UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

ANADOLU TARİHİNİ ANLATIYOR!.. DÜNYANIN TEK BEBEK MÜZESİ KAPADOKYA’DA!.. MÜZEDEN GÖRÜNTÜLER İZLEMEK İÇİN TKLAYINIZ!..

ANADOLU TARİHİNİ ANLATIYOR!.. DÜNYANIN TEK BEBEK MÜZESİ KAPADOKYA’DA!.. MÜZEDEN GÖRÜNTÜLER İZLEMEK İÇİN TKLAYINIZ!..

ANADOLU TARİHİNİ ANLATIYOR!.. DÜNYANIN TEK BEBEK MÜZESİ KAPADOKYA’DA!.. MÜZEDEN GÖRÜNTÜLER İZLEMEK İÇİN TKLAYINIZ!..

Türkiye’nin en önemli turizm merkezlerinden biri olan Kapadokya bölgesinde dünyanın ilk ve tek bebek müzesi yerli ve yabancı turistleri bölgeye çekiyor.

Nevşehir’in Ürgüp ilçesine bağlı Mustapaşa köyündeki 170 yıllık Sinasos Konağında, kitreden yapılmış yaklaşık 2 bin bebeği ziyaretçilerine sergileyen, Türkiye'nin ilk, dünyanın ise temalı tek bebek müzesi niteliğinde olan Kapadokya Sanat Tarihi Müzesi, yerli ve yabancı turistlerin bölgeye çekiyor.

"İNSAN BEBEĞİNİ SATAR MI?"

Müzenin Kurucusu Sibel Radiye Gül, kitreden bebek yapımına hobi olarak başladığını, daha sonra da 'İnsan bebeğini nasıl satar' anlayışı ile bebekleri biriktirmeye başladığını söyledi. Kitreden yaptığı bebeklerle, tarihi olayları canlandırdığını, bu şekilde çocuklara tarih anlatımını kolaylaştırdığını belirten Sibel Radiye Gül, Kapadokya Sanat Tarihi Müzesi'nin, Türkiye'de ilk, dünyada ise temalı tek bebek müzesi olduğunu ifade etti. Kitre bebeklerle, milli bayramlarda, okulların daveti ile çocuklara tarih anlatımı yaptıklarını dile getiren Sibel Radiye Gül, "Müzemizde tarihimizi anlatabilmek için canlandıracağımız bebeklerin hepsi ile ilgili araştırmalar yapıyoruz. Örneğin, Mehmet Akif Ersoy'un İstiklal Marşı'nı yazımı ile ilgili toplantıyı canlandıracaksak, Mehmet Akif Ersoy'un fotoğraflarına bakarak yüzünün ve kıyafetlerinin aynısını yapıyoruz. Daha sonra minyatür eşyalarla ortamı canlandırıyoruz. Bu şekilde temalı anlatımlı bir başka bebek müzesi dünya üzerinde yok. 170 yıllık konakta hizmet veren müzemiz bu yönüyle çok güzel ödüller aldı. 2014-2015 yılında Türkiye’nin en iyi 10 müzesi arasına girdik. 2010 yılında folklor araştırmalar kurumu tarafından onu ödülü aldık." diye konuştu.

Müzede yer alan bebeklerle Anadolu'da yaşanan mitolojik ve tarihi olayları yurt dışından gelen ziyaretçilerine anlatma şansı bulduklarını kaydeden Sibel Radiye Gül, "Şu anda müzemize olan ilgi bizi çok mutlu ediyor. Bir kaç yıl önce tanıtım için çok çaba harcamıştık ama şu anda gelenler birbirine tanıtıyor. Ayrıca müzemize gelen ziyaretçilerimiz buradaki konukseverlikten de memnun kalıyor. Müzemizi yerel esnafın yöresel ürünlerini sergilemek için de kullandığımız oluyor. Bu şekilde ziyaretçilerimiz yöre kültürünü de tanıma imkanı buluyor." ifadelerini kullandı.

İHA

MÜZEDEN GÖRÜNTÜLER İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ


Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERKAPADOKYA  BEBEK  MÜZE