UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

CUMHURBAŞKANI RECEP TAYYİP ERDOĞAN'DAN MİLLİ TAKIM VE ARDA TURAN AÇIKLAMASI!..

CUMHURBAŞKANI RECEP TAYYİP ERDOĞAN'DAN MİLLİ TAKIM VE ARDA TURAN AÇIKLAMASI!..

CUMHURBAŞKANI RECEP TAYYİP ERDOĞAN'DAN MİLLİ TAKIM VE ARDA TURAN AÇIKLAMASI!..

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Avrupa Şampiyonası'nda yaşananlar karşısında Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim ve milli futbolcu Arda Turan'a sahip çıktı.

Erdoğan, Tarabya'daki Huber Köşkü'nde sanat ve spor dünyasının önemli isimleri ile iftar sofrasında bir araya geldi.

Burada bir konuşma yapan Erdoğan, A Milli Futbol Takımı'nın İspanya'ya yenildiği maçta yaşananlarla ilgili olarak şunları söyledi;

"Bu ülkenin bir Cumhurbaşkanı olarak çok üzüldüğümü açık ve net söylemek isterim. Milli Takımımız Avrupa Şampiyonası'nda.. İlk iki maçta takımımız ne yazık ki üst üste mağlubiyetler aldı. İkinci maçta tribünlerden, bugüne kadar göklere çıkardığımız takım kaptanımıza karşı yapılan tezahüratları hiçbir şeyle izah edemiyorum. Bugüne kadar bu evladımız, bu kardeşimiz milli takımda oynamış, hep takdir etmişiz, hep alkışlamışız ve dünyanın en güçlü takımına transfer olmuş, reklamlar arka arkaya, yani akla hayale gelmez şekilde ele alınmış. Bir anda ne oluyor da dışarı çık diye bu tür tezahüratlar yuhalamalar vesaire...

"BUNLAR EDEPSİZLİKTİR, TERBİYESİZLİKTİR!"

Peki utanmıyor musunuz? Öbür tarafta İspanyol geliyor, sarılıp kucaklayıpBarcelona'daki, Atletico Madrid'deki arkadaşını orada teksin etmeye çalışıyor ve siz oradan yuhalıyorsunuz. Diğer tarafta ise bugüne kadar başarılarıyla övdüğümüz bir teknik direktöre ve onun kızına, açık konuşuyorum, hamile olan kızına, sosyal medyada yapılanları ben bir baba olarak asla kabul edemem. Bunlar çok ciddi edepsizliktir, terbiyesizliktir. Bu milletin ne kültüründe vardır, ne ahlak anlayışında vardır, ne de edebinde vardır. Böyle bir şey yoktur. Böyle bir şey olamaz.

"NE OLURSA OLSUN BİZİM MİLLİ TAKIMIMIZSINIZ"

Sporda galibiyetle mağlubiyet eşittir. Bunu böyle bileceksin. Yeri gelir galibiyetler arka arkaya gelir. Ama mağlubiyet de gelir. Dünyanın en güçlülerinin neler yaşadığını görüyoruz. Şimdi ise salı günü son maçını oynayacak. O maç belki yol verecektir, belki de bitirecektir. Ama şu anda siz tamamen işin önünü kesiyorsunuz.

Başta teknik direktörümüz olmak üzere tüm futbolcularımıza, sporcularımıza; azminizden bir şey kaybetmeyin. Son saniyeye kadar kararlılıkla yolunuza devam edin. Siz oradan başarıyla da dönseniz, başarısız bir neticeyle de dönseniz, bizim milli takımımızsınız ve oraya kadar gittiniz ya, size ben tebriklerimi sunuyorum."

 

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERrecep tayyip erdoğan  arda turan