UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

BUGÜN SAAT 21.00'A KADAR!.. İSVEÇ VE ABD'Lİ GSM OPERATÖRLERİNDEN FLAŞ TÜRKİYE KARARI!..

BUGÜN SAAT 21.00'A KADAR!.. İSVEÇ VE ABD'Lİ GSM OPERATÖRLERİNDEN FLAŞ TÜRKİYE KARARI!..

BUGÜN SAAT 21.00'A KADAR!.. İSVEÇ VE ABD'Lİ GSM OPERATÖRLERİNDEN FLAŞ TÜRKİYE KARARI!..

İsveç'le ABD'deki GSM operatörleri İstanbul`da terör örgütleri tarafından yapılan saldırının ardından, Türkiye’ye yapılan arama ve mesajlaşmaları bir süreliğine ücretsiz yapma kararı aldı.

İsveç’teki GSM operatörleri Atatürk havaalanında yaşanan terör saldırısındaki üzüntüyü Türk müşterileriyle paylaşıyor. Türk milletine baş sağlığı dileyen GSM operatörleri, yaptıkları toplantıda Türkiye’ye yapılan arama ve mesajlaşmaları 1 günlük ücretsiz yapma kararı aldı. Türk ailelerin rahat görüşmelerini sağlamak için bu kararın alındığı belirtildi. Bu uygulama 30 Haziran saat 21.00’e kadar geçerli olacak.

ABD'DEKİ GSM OPERATÖRLERİ DE ÜCRET ALMAYACAK

ABD'de hizmet veren GSM operatörleri, İstanbul Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısı nedeniyle bu ülkeden Türkiye'ye yapılacak arama ve mesajlaşmalardan belirli bir süre ücret alınmamasını kararlaştırdı.

ABD'de faaliyet gösteren GSM operatörleri AT&T, Sprint, T-Mobile, Verizon, MetroPCS, Go Smart Mobile ve WallMart Family Mobile, İstanbul'daki terör saldırısı nedeniyle Türkiye'ye yönelik ücretsiz arama ve mesajlaşma hizmeti sunacak.

İstanbul’daki terör saldırısını "Trajik ve dehşet verici" olarak niteleyen T-Mobile'in üst düzey yöneticisi John Legere, saldırı nedeniyle ABD üzerinden Türkiye’ye yapılacak arama ve mesajlaşmaların 28 Haziran- 5 Temmuz tarihlerinde ücretsiz olacağını belirtti.

Sprint'in üst düzey yöneticisi Marcelo Claure de, ABD ile Türkiye’deki kullanıcılar arasında yapılan tüm mesajlaşma ve aramalardan 28 Haziran-5 Temmuz tarihlerinde ücret alınmayacağını söyledi.

İstanbul'da yaşanan terör saldırısından duyulan üzüntünün dile getirildiği Verizon firmasının açıklamasında ise 28-29 Haziran tarihlerinde ABD'den Türkiye'ye yapılan aramalarda, vergiler haricindeki hizmetlerin ücretsiz olduğu bildirildi.

İHA-AA

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERABD  İSVEÇ  GSM  OPERATÖR  TELEFON  ATATÜRK