UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

SÜPERSTAR AJDA PEKKAN KIBRIS'A MI YERLEŞİYOR?.. "KKTC VATANDAŞI OLMAK BANA ONUR VERİR"

SÜPERSTAR AJDA PEKKAN KIBRIS'A MI YERLEŞİYOR?.. "KKTC VATANDAŞI OLMAK BANA ONUR VERİR"

SÜPERSTAR AJDA PEKKAN KIBRIS'A MI YERLEŞİYOR?.. "KKTC VATANDAŞI OLMAK BANA ONUR VERİR"

Ünlü sanatçı Ajda Pekkan'ın, Kıbrıs'tan özel havuzlu penthouse bir daire aldığı öğrenildi. Dairenin değeri ise yaklaşık 2.5 milyon TL.

Peki Süperstar'ın aldığı bu lüks dairesi... KKTC'ye yerleşmeyi düşündüğünün sinyalleri mi?..

Milliyet gazetesi'nden Sefa Karahasan'ın köşe yazısında konuyla ilgili hangi ayrıntıları ele aldı? İşte kaleme aldığı o yazı;

'Süperstar Ajda Pekkan son dönemde Kıbrıs’ta sahne almaya başladı. Kıbrıs’ı çok sevmiş olacak ki; Altınbaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Vakkas Altınbaş’ın damadı Bulut Akacan’ın turizm şehri Girne’ye yaptığı muhteşem projeden özel havuzlu penthouse bir daire aldı. Dairenin değeri yaklaşık 2.5 milyon TL. Pekkan, yakından ilgilendiği projede, dairesinde kedilerine ve köpeklerine de bir oda yapılmasını istedi. Genç iş adamı Akacan da, Pekkan’ın dairesinin titiz bir işçilikten sonra bitirilmesi talimatını verdi. FEO’nun mimarı Dürem Varoğlu da Ajda Pekkan’ın eviyle özel olarak ilgileniyor. KKTC’ye yerleşmeyi kafasına koyan Pekkan, vatandaşlık için de adım attı.

'Bodrum yerine Kıbrıs'

KKTC İçişleri Bakanı Kutlu Evren’i ziyaret eden Ajda Pekkan, “Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti vatandaşı olmak istediğini” anlattı. Bakan Evren’in odasında vatandaşlık başvurusunu imzalayan Pekkan’ın, ‘Kıbrıs’ı çok sevdiğini ve Kıbrıs’ı bir vatanı olarak gördüğünü’ belirteyim. Kıbrıs’ı köy köy gezdiğini de ifade eden Pekkan’ın sözlerine şöyle devam ettiği belirtildi: “Kıbrıs insana huzur veriyor. Rahat geziyorum sokaklarda. KKTC’ye taşınmak istiyorum. Eskiden Bodrum’a giderdim şimdi Kıbrıs’a gelmek istiyorum. KKTC vatandaşı olmak onur verir.

'Bir turizm elçisi'

Bakan Kutlu Evren de, Pekkan’ın vatandaşlık başvurusu karşısında memnun oldu. Kendi döneminde bir süperstarın vatandaşlık başvurusu yapmasını önemsediğini kaydeden Evren’in, “Vatandaşlık başvurunuzu Bakanlar Kurulu’na sunacağım. Sizin gibi sanatçıların bir turizm elçisi gibi bizlere destek vermesi önemli. Bakanlar Kurulu’ndaki arkadaşlar da olur verirse sizleri vatandaş yapmaktan memnun oluruz” ifadelerini kullandığı öğrenildi.  Ziyarette bulunan Bulut Akacan da, “Ajda Pekkan’ın KKTC vatandaşı olması ülkemize büyük katkı sağlar” dedi.

'Vatandaşlık verilmeli'

KKTC yönetiminin ‘popülist tepkiler’ olabilir düşüncesiyle Ajda Hanım’ın vatandaşlık başvurusunu oyalamaması gerekir. Ajda Hanım gibi isimlere çok kolay vatandaşlık verilmeli. Pekkan’ın, “Bodrum yerine Kıbrıs’a geleceğim” sözü bile bu ülke için bulunmaz bir Reklam nimeti. KKTC’deki muhalefet de, ülkeye katkısı olan isimler karşısında hükümeti desteklemeli. Bu konuda çok eksikliğ imiz olduğunu belirteyim. Son olarak; Bulut Bey’in yatırımından ev alan ünlüler arasında Haluk Levent ve Tan da var'


Milliyet / Sefa Karahasan


 

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERajda pekkan  kıbrıs  istanbul