UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

DÜNYADA BİR İLK!.. BU CAMİ KADINLARA ÖZEL VE İMAMI DA BİR KADIN!..

DÜNYADA BİR İLK!.. BU CAMİ KADINLARA ÖZEL VE İMAMI DA BİR KADIN!..

DÜNYADA BİR İLK!.. BU CAMİ KADINLARA ÖZEL VE İMAMI DA BİR KADIN!..

Danimarka'da açılan kadın camisinde ilk Cuma hutbesi okundu. Sadece kadınların ibadet ettiği camiye gayrimüslimler büyük ilgi gösterdi. Üstelik bu caminin imamı da bir kadın.

Danimarkada açılan İskandinavyanın ilk ve tek kadın camisinde ilk Cuma hutbesi okundu. Cuma hutbesine katılan 60 kadından yarısını Müslüman olmayan kadınlar oluşturdu.

Danimarkanın Kopenhag kentinde bu sene başlarında açılan cami sadece kadınlara açık ve kadın imam tarafından yönetiliyor.

Mariam Camisi Vakfı kurucusu ve sosyolog Sherin Khankan ilk Cuma hutbesi ile ilgili olarak İlk defa Müslümanlar ve Müslüman olmayanların yan yana dua etmesine tanık oldum. Bu çok özel bir duygu diye konuştu. Sherin Khankan önlerindeki hedefin Danimarka yasaları karşısında cemaat olarak kabul edilmek olduğunu, hutbeden sonra 30 kadının cemaata üye olduğunu, bu konuda sosyal medyada kampanyaya başlayacaklarını söyledi.

Danimarka yasalarına göre cemaat olarak kabul edilebilmek için en az topluluğun 150 üyesi olması gerekiyor.

Cuma hurbesini okuyan kadın imam Saliha Marie Fetteh, hutbe öncesinde Danimarka Radyosuna verdiği demeçte son günlerde Avrupada kamuoyunun gündemini de oluşturan burka yasağı tartışmalarına da hutbesinde kısaca değineceğini belirterek burka yasağının entegrasyona bir katkısının olacağına inanmadığını söyledi.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERCAMİ  DANİMARKA  KADIN İMAM