UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

FLAŞ! RÜZGAR ÇETİN'E VERİLEN CEZA BELLİ OLDU!..

İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından Beşiktaş'ta 29 Ocak 2016 tarihinde saat 02.10'da yaptığı trafik kazasında polis memuru İsmet Fatih Alagöz'ün ölümüne, polis memuru Emre Tetik'in de yaralanmasına neden olduğu gerekçesi ile "bilinçli taksirle bir kişinin ölümüne bir kişinin de yaralanmasına" neden olduğu gerekçesi ile 6 yıl 3 aylık hapis cezasına çarptırılan Rüzgar Çetin'in İstinaf Mahkemesi'ndeki yargılanmasına başlandı.

FLAŞ! RÜZGAR ÇETİN'E VERİLEN CEZA BELLİ OLDU!..

'AYYAŞ ŞOFÖR SÖYLENİYOR...'

Savunması sorulan Rüzgar Çetin, olay olduğundan beri aynı üzüntüyü yaşadığını belirterek, "Ben olay olduktan sonra bugüne kadar ilk günkü gibi hep aynı üzüntüyle yaşadım. Bunu da ömür boyunca unutmayacağım. Kaza yapacağımı bilmem mümkün değildi. Trafik olan bir yolda 30-40'la ilerliyordum. Aşırı hız, aşırı alkol söyleniyor. Olmayan şeyler söyleniyor. Ayyaş şoför söyleniyor, hiçbiri doğru değil. Bir kadeh almıştım. Bunun da yasal sınırların içinde olduğunu varsayıyorum. Sonuçta kazaya sebebiyet verecek oranda değildi" dedi. 

'GERÇEKTEN BİR ŞEKİLDE HAKSIZLIĞA UĞRADIĞIMI DÜŞÜNÜYORUM'

Çetin savunmasını şöyle sürdürdü:"Gerçekten ben bir şekilde haksızlığa uğradığımı düşünüyorum. Taman ben bir kaza yaptım ama bunu önceden bilmem mümkün değildi. Gazetelere terörist, katil gibi yansıtıldım. İnsanlar bana nefretle bakıyor, sokağa çıkamıyorum. Ticaret hayatım bitti. Mağdur oldum. Cezaevinde kaza yapmış kişiler teker terek tahliye olurken bana, 'sen ünlüsün, senin işin zor, biz çıkarız sen çıkamazsın' diye söylüyorlardı."

'ALLAH RAZI OLSUN O İNSANLAR BÜYÜKLÜK GÖSTERİP BENİ AFFETTİLER'

"Çıktığımda beri araştırıyorum. Türkiye'de bugüne kadar verilmiş en ağır cezalardan birini almış bulunmaktayım. Yargıtay kararı okuyorum, genel kurul kararlarını okuyorum. Hala da az ceza almışım gibi psikolojik baskı uygulanıyor.  Sokağa çıkamıyorum. Ben çok üzgünüm. Allah razı olsun o insanlar büyüklük gösterip beni affettiler." Söz alan Rüzgar Çetin'in Avukatı Mehet Uysal, yerel mahkemenin müvekkiline alt sınırdan uzaklaşarak ceza verdiğini belirterek, " İlk derece mahkemesinde suçun nitelemesinde yanılgıya düşülmüştür. Basit taksir yerine bilinçli taksir uygulaması yapılmıştır. Fazla ceza takdir edilmiştir. Sonuç olarak ilk derece mahkemesinin kararının bozulmasını, müvekkilin hukuksal durumuna uygun bir ceza takdir edilmesini, mümkünse hükmün açıklanmasının geri bırakılmasını, adli kontrol tedbirinin kaldırılmasını talep ediyoruz" dedi.

SON SÖZLERİ SORULDU

Son sözleri sorulan Rüzgar Çetin, esas hakkındaki mütalaayı kabul etmediğini belirterek, "Çok üzgünüm, keşke böyle bir olay yaşanmasaydı. Hayatım boyunca kimsenin bu duruma düşmesini istemem. Takdiri mahkemeye bırakıyorum" dedi.

KARAR OYBİRLİĞİ İLE ALINDI

Karar için duruşmaya kısa bir süre ara veren 11. Ceza Dairesi, Rüzgar Çetin'i oy birliği ile "Taksirle 1 kişinin ölümüne bir kişinin de yaralanmasına" neden olmak suçundan 6 yıl hapis cezası ile cezalandırdı. Suçun, "Bilinçli taksirle" işlendiğine hükmeden 11. Ceza Dairesi, cezayı yarı oranında arttırarak 9 yıla çıkardı, iyi hal indirimi ile de 7 yıl 6 aya düşürdü. 

EHLİYETİNE 2 YIL SÜRE İLE EL KONULDU, YURT DIŞINA ÇIKIŞ YASAĞI KALDIRILDI

Rüzgar Çetin'in ehliyetine 2 yıl süre ile el konulmasına karar veren 11. Ceza Dairesi, Çetin hakkındaki yurt dışına çıkış yasağını da kaldırdı.


Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13