UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

“ABD DIŞİŞLERİ BAKANI HILLARY CLINTON’UN ÖVDÜĞÜ TÜRK KOMUTAN”

Kırgızistan'ın Başkenti Bişkek'te düşen kargo uçağının ikinci pilotu Emekli Hava Pilot Tuğgeneral olan Kazım Öndül'ün Afganistan’da görev yaptığı ve başarılarından dolayı 2009’da dönemin ABD Dışişleri Bakanı olan Hillary Clinton tarafından övüldüğü ortaya çıktı.

“ABD DIŞİŞLERİ BAKANI HILLARY CLINTON’UN  ÖVDÜĞÜ TÜRK KOMUTAN”

Kırgızistan’ın başkenti Bişkek’te Manas Havalimanı yakınlarında yerleşim yerine düşen Türk kargo uçağındaki mürettebatın kimlikleri belli oldu. Uçakta, Kaptan Pilot İbrahim Gürcan Dirancı, İkinci Pilot Kazım Öndül ile Yükleme Uzmanları Melih Aslan ile İhsan Koca bulunuyordu. Emekli Hava Pilot Tuğgeneral olan Kazım Öndül, Afganistan'da görev yapmıştı.

HILLARY CLINTON ÖVMÜŞTÜ

Öndül’ün adını  kamuoyu, “ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton’un  övdüğü komutan” olarak duymuştu. 2003 yılında Kabil’de bulunan Bagram Havalimanı’na indiği sırada bir Türk subayı tarafından karşılandığını söyleyen Hillary Clinton, Afganistan’da görev yapan Türk askerinin üstün cesaret ve fedakarlıkla görev yaptığını belirterek, Türkiye’nin bölgede oynadığı aktif rol için teşekkür etmişti.  Hillary Clinton’ın 2009 yılında yaptığı basın toplantısında övgüyle bahsettiği Türk komutan Kazım Öndül, Afganistan’daki görevinden sonra Malatya’daki hava üssüne atanmıştı.

İLKER BAŞBUĞ’UN ELİNDEN DE ÖDÜL ALMIŞTI

Kazım Öndül daha sonra; 2008 yılında dönemin Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ’un elinden de Ankara’da Akıncı Hava Üssü’nde yapılan törende; 7. Üs Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral olarak teşekkür plaketini almıştı.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERKazım Öndül