UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN:KİMSENİN YAPTIĞI YANINA KAR KALMAYACAKTIR!

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığınca yapımı tamamlanan SGK hizmet binalarının toplu açılış töreninde Cumhurbaşkanı Erdoğan, Reina saldırganının yakalanmasına ilişkin, "Kimsenin yaptığı yanına kar kalmayacaktır" ifadesini kullandı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN:KİMSENİN YAPTIĞI YANINA KAR KALMAYACAKTIR!

Reina saldırısının faili, dün gece güvenlik güçlerimiz tarafından başarılı bir operasyonla yakalandı. Kimsenin yaptığı yanına kar kalmayacaktır. Artık bu ülkede kimsenin yaptığı yanına kar kalmayacak, hukuk devleti sınırları içerisinde herkesten hesap sorulacaktır. Ortaköy saldırısının faili teröristin yakalanmış olması, bu güvenlik anlayışının önemli bir tezahürüdür. Tüm güvenlik ve istihbarat birimlerini tebrik ediyorum" dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan Kırgızistan'da düşen kargo uçağıyla ilgili olarak "Kırgızistan'da düşen kargo uçağı sebebiyle hayatını kaybeden 37 kişiye Allah'tan rahmet diliyorum. Kırgız halkına yaşanan kayıplardan dolayı üzüntülerimi iletiyorum" şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları ise şöyle oldu:

Daha önce aylar süren işlemler bugün günlere, saatlere sığdırılmış durumda. En düşük emekli sandığı maaşı bugün 1757 liraya yükseldi. Dünkü Türkiye'de emekli olmak demek sefalete mahkum olmak demekti.

Türkiye gerçekten takdir edilecek bir ülke diyen Batı, tamam da bize verdiğiniz sözleri yerine getirin. Aylan bebeği, Ümran bebği dergilerine kapak yapıyorlar. Tamam da icraat nerede. İcraat yok! Biz tarihi sorumluluğumuz itibariyle her zaman mazlumun yanında olduk olmaya da devam edeceğiz.

Ülkemizde yaşadığımız bunca badireye rağmen ayakta kalmamızı tüm mazlumlara sahip çıkarak aldığmız dualara bağlıyorum. Allah'ın izni ve yardımıyla üstesinden gelemeyeceğimiz hiçbir badire yoktur.

DÜNYANIN HER YERİNDEN GÖRMEYE GELİYORLAR

Bizler 14 yıldır yes'e kapılmadan çalıştık ve ülkemize çağ atlattık. İnşallah 2023 hedeflerimize de ulaşacağız. Ülkemizde uygulanan genel sağlık sigortası dünyada uygulanan tek örnektir. ABD uygulamaya kalktı, başaramadı. Biz GSS'yi ilk getirdiğimizde birileri batarsınız dedi. ama görüyorsunuz yılbaşı itibariyle 5 yıl geride kaldı ve sistem işliyor. Biz neye inandık.; İnsanı yaşat ki devlet yaşasın. İşte bu anlayışımızın en somut tezahürü bu uygulamayı görmek için dünyanın her yerinden görmeye geliyorlar.

ABD'Lİ TURİST GRUBUN ERDOĞAN'DAN İSTEĞİ

Sultanahmet'te namaz kıldık, Amerikalı bir grup turistle orada konuştuk. Siz bu GSS'yi nasıl hallettiniz. Obama sizin arkadaşınız, ona da söyleyin o da bu işi ABD'de halletsin. Ama öyle olmadı. Çünkü bu toplumu hazırlama noktasında da maharet istiyor. Biz bu işi halkımızla STK'larımızla ele vererek başardık.

"KENDİM YAŞADIM, BİR TRAFİK KAZASI GEÇİRDİM"

14 yıl önce bu ülkede her sosyal güvenlik kurumunun ayrı hastanesi vardı. Evinizin yanında SSK hastanesi var ve siz memursanız oraya gidemiyordunuz. Kendim yaşadım; bir trafik kazası geçirdim. Beni Bolu'ya getirdi arkadaşlarım, devlet hastanesine getirdiler. Ben de sigortalıyım o zaman. Konuşuyorlar, hayal meyal hatırlıyorum; sigortalı mı memur mu? Sigortalı olduğumu duyunca kabul edemeyiz dediler. Böyle garip bir durumdan bugünlere geldik. Halbuki bunların hepsi bütçesini devletten alan kurumlardı. Biz bunların hepsini birleştirdik. Artık vatandaşlarımızın hepsi buralardan hizmet alabiliyor. Şimdi herkes dilediği eczaneden ilacını alabiliyor. İbret alamazsanız ibretlik olursunuz. Bu tesislerin hepsi bu eksikliklerin giderilmesine yöneliktir.

"O ZAT O ZAMAN BEN HÜKÜMETE SÖYLEDİM DİYORDU"

Şimdi Yozgat'ta bir şehir hastanesi açıldı. Biz dedik ki öyle hastaneler açacağız ki vatandaşımız kapıdan içeri girince devletimizden Allah razı olsun desin. Bir keresinde şimdi anamuhalefetin başında olan zat o zaman SGK'nın başında idi. Rahmetli Savaş Ay'ın çektiği görüntülerde yanlış iğneden dolayı ölen bir evladımızın dramını anlatıyordu. O zat o zaman ben hükümete söyledim dinletemedim diyordu. Sen sorumluluk makamındasın sen çözeceksin bu işi. O makamın hakkını veremiyorsan bırak git, hakeden kişi bu işi alsın götürsün. Şimdi Yozgat... Kimin aklına gelirdi Yozgat'ta dört dörtlük bir hastane olacak. Şimdi Mersin'i açıyoruz. İnşallah ilk hedef 30 büyükşehirimizde bunları yapmak ve yayılmak.

ESERLER, HİZMETLER ORTADA

Türkiye muassır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkacak. Bir sağlıklı nefes.. Eksiklerimizi süratle gidermemiz lazım. Nereden geldiğimizi bilmezsek nereye gideceğimizi kestiremeyiz. Değerli kardeşlerim, Sosyal Güvenlik Türkiye'nin yaşadığı en önemli işaretlerden sadece biridir. Her alanda bu değişimi yaşadık. Eserler, hizmetler ortada. Sizler bugün burada Türkiye'nin dört bir yanından gelen kardeşlerimizsiniz.

MUASSIR MEDENİYETLER SEVİYESİNİN ÜSTÜNE ÇIKACAĞIZ, ENDİŞE ETMEYİN

Sadece fiziki değişim değil, demokrasi de çok önemli mesafe katettik. Türkiye tarihinde ilk defa bir darbe girişimini vatandaşlarının kararlı duruşu ile boşa çıkarmıştır. Benim milletim o gece haydin meydanlara dediğimiz zaman niye kalkıpta bu Külliye'nin hemen etrafına geldi. Benim vatandaşımın en büyük silahı bayrağımızdı. F16'lar hemen şurada kavşağa bomba yağdırırken kaçmadı. Çünkü onlar şehadete yürümeye karar vermişti. Yılmadılar! Hele bir tanesinini kuzenine telefon edişini hiç unutmuyorum. Ben şehadete gidiyorum, hakkını helal et diyordu. Ülkemizin her bir yanında benim vatandaşım bu hainlere karşı gövdesini siper etti. Onlar yılmadı, tankların üzerine öyle gitti. Bu millet çok aziz bir millet. Biz muassır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkacağız hiç endişe etmeyin.

Türkiye yeni bir istiklal harbi içindedir. Bu defa muhatabımız maşalar olan terör örgütleridir. PKK, DEAŞ, FETÖ ve diğerleri hepsi aynı senaryonun oyuncularıdır. Terör örgütlerinin tek bir vazifesi vardır: Türkiye'nin önünü kesmek, 2023 hedeflerini sabote etmektir. Biz göremeyeceğiz ama torunlarımız görecek. Bu ülkenin evlatları 2053'ü de 2071'i de gerçekleştirecek.

Dün o kanı bozuklar Diyarbakır'da kan döktüler. Mardin'de, ELazığ'da, Şırnak'ta insanlarımızı katlettiler. Utanmadan sıkılmadan TBMM'de şunu söylüyorlar; benim askerime, polisime, köy korucuma saldırabiliyorlar. Kimi savunuyorlar, Gaziantep'te 56 kardeşimizi şehit edenleri, Kayseri'de askerimizi şehit edenleri savunuyorlar.

 

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13