UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

MAÇ BİTTİ! BEŞİKTAŞ 'DEMİR'E ÇARPTI!..

Spor Toto Süper Lig'in 20. haftasında Beşiktaş, deplasmanda Kardemir Karabükspor'a 2-1 mağlup olarak zirve yarşında önemli bir yara aldı.

MAÇ BİTTİ! BEŞİKTAŞ 'DEMİR'E ÇARPTI!..

Süper Lig 20. hafta açılış maçında lider Beşiktaş, Kardemir Karabükspor'a konuk oluyor. Mücadele Halis Özkahya'nın düdüğü ile başladı.

 

Maça Beşiktaş baskılı başlarken ev sahibi Karabükspor savunmada kalabalık olmaya çalışıyor.

 

Penaltı mı değil mi?

 

9. dakikada sağ kanatta uzun pasta topla buluşan Quaresma'nın ortasında ceza sahası içine yaptığı ortada önce Talisca'nın şutu Dany'den döndü sonra Karabükspor ceza sahasında oluşan karambolde topla en son Atiba buluştu. Atiba'nın vuruşunda top auta gitti.  Beşiktaşlı futbolcular Talisca'nın şutunda topun Dany'nin eline çarptığı gerekçesiyle hakeme itirazda bulundu.

 

11. dakikada Karabükspor, karşılaşmadaki ilk atağını geliştirdi. Latovlevici'nin sağ kanattan getirdiği ve ceza sahasına ortaladığı topa Yatabare iyi bir vuruş yapamadı. Bu pozisyondan 1 dakika sonra Beşiktaş'ta Cenk topla ceza sahasına girdi ve şutunu çekti, savunmaya çarpan top kornere gitti.

 

Karşılaşmanın ilk 20 dakikası sona ererken Beşiktaş daha çok Quaresma ve Gökhan Gönül'ün bulunduğu kanadı etkili kullanırken, Karabükspor uzun toplarla hızlı atağa çıkmaya çalıştı.

 

24. dakikada gelişen Karabükspor atağında Latovlevici hücuma çıktı ve yerden ortasında topu Ceyhun Gülselam ile buluşturdu. Ancak Ceyhun'un etkisiz vuruşu dışarı gitti.

38. dakikada sağ çaprazdan kazanılan serbest vuruşta topun başına Portekizli Anderson Talisca geçti. Anderson Talisca dar açıdan sol ayağıyla vurdu fakat top yan ağlarda kaldı.

 

Devre 0-0 sona erdi.

 

Beşiktaş ilk yarıda 9 şut çekerken bunların sadece 1 tanesi kaleyi buldu, Karabükspor ise 3 şuttan 2'sinde kaleyi buldu.

 

İkinci yarı Kardemir Karabükspor'un vuruşu ile başladı. Karabükspor'da Ermin Zec oyuna girerken Tanase oyundan çıktı.

 

Zec oyuna girdi golünü attı!

 

50. dakikada orta sahada kopu tapan Seleznov'un pasında Ceyhun Gülselam'ın arapasında Zec topla buluştu ve kaleci Fabri'yle karşı karşıya kaldı. Zec'in şutu filelerle buluştu ve Karabükspor 1-0 öne geçti.

 

55. dakikada Beşiktaş korner kazandı. Quaresma'nın kullandığı kornerde ceza sahasında seken topa Babel gelişine vurdu ancak top kaleci Ahmet Şahin'in üzerine gitti. Beşiktaş'ta Oğuzhan oyundan çıkarken yerine Tolgay Arslan girdi. 73. dakikada da Babel oyundan çıkarken Afrika Uluslar Kupası'ndan dönen Aboubakar oyuna girdi.

 

Seleznov farkı 2'ye çıkardı

 

73. dakikada kullanılan serbest vuruşta ceza sahasına çevrilen topta Yevhen Seleznov, kafa vuruşu  ile skoru 2-0'a taşıdı.


80. dakikada sol kanattan çalımlarla ceza sahasına giren Vincent Aboubakar'ın çaprazdan yaptığı şutu kaleci Ahmet Şahin kurtardı. Beşiktaş, orta sahada önceki görüntüsünden oldukça uzak kalırken hücum hattında etkisizliğiyle de dikkat çekti.

 

Aboubakar girdi golünü attı!

 

87. dakikada Atiba ve Quaresma'nın  seri paslaşmaları soncunda ceza sahasında topla buluşan Aboubakar, kaleci Ahmet Şahin'i mağlup etti ve skoru 2-1'e getirdi. Ancak bu gol  Beşiktaş'a çare olmadı ve Kardemir Karabükspor, Beşiktaş'ı evine eli boş gönderdi.


Ziraat Türkiye Kupası’na havlu atan Beşiktaş, artık tüm dikkatini Süper Lig’de oynayacağı Kardemir Karabükspor maçına çevirmiş durumda. Fenerbahçe mağlubiyeti sonrası Siyah- Beyazlılar, bugün konuk olacakları Karadeniz ekibinin karşısına ekstra motivasyonla çıkacak. Derbideki kaybı unutturmak ve zirvedeki yerini sağlama almanın hesaplarını yapan Kartal, maçtan galibiyetle ayrılması halinde maç fazlasıyla Başakşehir’le 5, Galatasaray’la 8, Fenerbahçe ile ise farkı 12 puana çıkararak rakipleri üzerindeki baskıyı bir kat daha artıracak.

 

İŞTE 11'LER

 

Karabükspor'un ilk 11'i: Ahmet Şahin, Kerim, Dany, Barış, Latovlevici, Gaman, Ceyhun, Skulason, Tanase, Seleznov, Yatabare.

 

Karabükspor'un yedekleri: Ercüment, Papp, Osman, İlhan, Lazarevic, Serdar, Zec.

 

Beşiktaş'ın ilk 11'i: Fabri, Gökhan Gönül, Mitrovic, Marcelo, Adriano, Atiba, Oğuzhan, Babel, Quaresma, Talisca, Cenk​.

 

Beşiktaş'ın yedekleri:Tolga, Atınç, Beck, Gökhan İnler, Necip, Tolgay, Aboubakar.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13