UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

ÖLEN KÖPEKLERİ KLONLAYARAK HAYATA DÖNDÜRÜYORLAR!..

Güney Koreli bir kuruluş, ölen köpekleri 100 bin dolarlık bedelle yeniden hayata döndürüyor. Dünyaca ünlü isimlere hizmet veren şirket, 800'den fazla köpek klonlamayı başardı.

ÖLEN KÖPEKLERİ KLONLAYARAK HAYATA DÖNDÜRÜYORLAR!..

Güney Koreli genetik mühendislik şirketi, uzun zamandır yaptığı klonlama araştırmalarını 2006 yılında işe çevirdi. Ölen köpeklerin tıpatıp aynısını yeniden hayata döndüren şirket 800'den fazla köpek klonladı.

MÜŞTERİ AKININA UĞRADI

Tıp alanında araştırmalarda kullanılmak üzere sığır ve domuz klonlayarak işe başlayan şirket, aynı zamanda yumurtalık dondurma işlemleri yapıyordu. Ancak köpek klonlama işine başladıkları zaman işleri tavan yaptı.

DÜNYACA ÜNLÜ İSİMLER BAŞVURDU

2006'da köpek klonlamaya başlayan şirket 800'den fazla köpek klonlamayı başardı. Şirketin müşterileri arasında ülke prensleri, ünlüler, milyarder iş adamlarının yanı sıra, özel görevlerde kurtarma ve koklama yeteneğine sahip köpekleri kullanan teşkilatlar da bulunuyor.

2 AYDA SONUÇ VERİYOR

Klonlama süreci ilk önce ölü köpeği dondurarak başlıyor. Köpek, şirkete getirildikten beş gün sonra köpeğin anaç genleri toplanıyor ve kopyalanıyor. Daha sonra DNA'ları donör yumurta ile kaynaştırılarak, taşıyıcı bir anne köpeğin içine embriyo yerleştiriliyor. 2 ay sonra ise anne köpek doğum veriyor. Bu servisin bedeli 100 bin dolar civarında.

11 EYLÜL'ÜN KAHRAMAN KÖPEĞİNİN 5 KLONU YAPILDI

Şirketin en çok ses getiren işi ise, 11 Eylül Dünya Ticaret Merkezi saldırısının enkazından son kazazedeyi kurtaran Trakr isimli köpeğin yeniden klonlanması oldu. 2009 yılında hayatını kaybeden kahraman köpeğin tam 5 tane klonu yapıldı.

MAMUT KLONLAYARAK DEVRİM YARATACAKLAR

Güney Koreli şirket, şimdi ise Sibirya'da donmuş kalıntıları bulunan bir mamutu klonlamak için çalışmalara başladı.

 

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13