UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

OTOMOBİLDE EŞİ VE ÇOCUKLARINI REHİN ALDI!..

Şanlıurfa'nın merkez Eyyübiye ilçesinde polis ekipleri, birlikte yaşadığı kadını ve 4 çocuğunu otomobilde silahla rehin alan şüpheliyi 12 saattir ikna etmeye çalışıyor.

OTOMOBİLDE EŞİ VE ÇOCUKLARINI REHİN ALDI!..


Şanlıurfa’da cezaevi firarisi olduğu iddia edilen Osman B. isimli kişi, otomobildeki eşi ve çocuklarını dün geceden beri rehin tutuyordu. Osman B. dört çocuğundan iki çocuğunu serbest bıraktı.

26 saatten  bu yana eşi ve 2 çocuğunu otomobilde silahla rehin alan Osman Binici'yi ikna etme  çalışmaları devam ediyor.

Güvenlik önlemlerinin alındığı Direkli Mahallesi'ndeki olay yerinde  polisin 26 saattir ikna çabaları sürüyor. Dün geceden beri müzakereci polis ve  emniyet müdür yardımcılarının ikna çalışmalarına rağmen şüpheli Binici teslim  olmaya yanaşmadı.

Polis ekipleri, eşi ve 2 çocuğunu araçta rehin alan şüpheliyi ikna  etmeye çalışıyor.

Şüpheliyle yaklaşık 15 yıldan beri görüşmeyen babası ve yakınları da  olay yerine gelerek Binici'yi ikna etmek için çaba sarf ediyor.

Bu arada şüphelinin kent merkezinden taksiyle bölgede bulunan bağ  evine gittiği belirlendi. Bölgeden gelen silah sesleri nedeniyle uygulama yapan  polis ekiplerince taksinin durdurulması üzerine Binici'nin eşi, 4 çocuğu ve  taksinin sürücüsünü rehin aldığı öğrenildi.

Geceden bu yana devam eden ikna çalışmalarında şüphelinin  yanındakilerle kaçması üzerine polis ekiplerince yola kapan kuruldu. Bu sırada  şüphelinin dalgınlığından yararlanan taksi sürücüsü olay yerinden kaçtı.

Eşi ve çocuklarını silahla öldürmekle tehdit eden şüpheli, polislerden  kendisini tutuklamamaları talebinde bulunuyor.

Çocuklarından ikisini serbest bıraktı

Yapılan görüşmeler sonucunda şüpheli, 19 saatin ardından yaşları küçük  olan çocukları İbrahim ve Nurşah'ı kardeşine teslim etti.

Şüpheli, eşi ve diğer iki çocuğunu rehin tutmaya devam ediyor

Serbest bırakılan çocuklar amcalarıyla polis aracına bindirildi.

Güvenlik güçlerinin yoğun güvenlik önlemi aldığı bölgede ambulanslar  hazır bekletiliyor.

TALEPLERİNİ AÇIKLADI

Osman B.'yi ikna çalışmaları 18 saattir aralıksız sürürken, şüpheli polisten bir araç tahsis edilmesini ve serbest bırakılmasını istedi. Eşi ve çocuklarını da yanına alacağını söyleyen Osman B.'nin ikna çabaları sürüyor.

ŞAHSIN BABASI İLE AKRABALARININ ÇABASI DA SONUÇSUZ KALDI

Ayrıca olay yerine emniyet ekipleri tarafından çağrılan Osman B.’nin babası ile çok sayıda yakını da Osman B.’yi ikna edemedi. İçerisinde bulunduğu ticari aracın sahibinin de polis gözetiminde ikna çalışmalarına katıldığı görüldü.

İKİ ÇOCUĞUNU BIRAKTI

Eşi ve 4 çocuğunu dün geceden bu yana rehin tutan cezaevi firarisi Osman B., en küçük çocuğunu yaklaşık 18 saat sonra serbest bıraktı. Polisler tarafından alınan ismi öğrenilemeyen çocuk tedavi için hastaneye götürüldü.  Osman B. sonra bir çocuğunu daha serbest bıraktı. Polisin, yemek teklifini reddetti.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13