UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

DECOVİTA 40 MİLYON EURO'LUK YATIRIMLA ÜRETİME BAŞLADI!

Decovita Seramik Kurucu Ortakları Ercan Uyan ve Selman Öztürk, Decovita'yı anlattı! "Türkiye, dünyanın önde gelen seramik üreticilerinden biri haline geldi"

DECOVİTA 40 MİLYON EURO'LUK YATIRIMLA ÜRETİME BAŞLADI!

Decovita Seramik, son teknolojiyle kurulan fabrikasıyla birlikte ithalat yapan firmadan üreten bir firma konumuna geçtiğini açıkladı.

Decovita Seramik Kurucu Ortağı Ercan Uyan, "Türkiye, dünyanın önde gelen seramik üreticilerinden biri haline geldi." dedi.

Uyan, Türkiye'nin dünyanın önde gelen seramik üreticilerinden biri haline geldiğini belirterek, sektörün tecrübelerinin artık üretime aktarılmasının şart olduğunu kaydetti.

Sanayicilerin yerli ve milli olması gerektiğini de savunan Uyan, "Savunma sanayideki gibi milli bir sanayi oluşturmak için çalışmalıyız." ifadesini kullandı.

Eskişehir Bozüyük'te yaptıkları yatırımın 4 aşamalı bir yatırım olduğunu burada porselen, seramik ve karo tesisi kurduklarını belirten Uyan, şunları kaydetti:

"Yıllık 4 milyon metrekare kapasiteli bir tesis oldu. Bunu etap etap 20 milyon metrekareye kadar çıkartacağız inşallah. İlk yatırımımız yaklaşık 40 milyon avro oldu. Geçen yıl haziran ayında belgelerimizi ve kalite kontrol ayarlarını yaptık. Şu anda çıkarttığımız ürünler dünyanın en iyi porselen, karo ve seramik değerlerine sahip. Avrupa ile yarışacak hatta daha da üzerine çıkacak kaliteye ulaştık. Yatırımlara bu anlamda talep de oluştu. İhracat hedeflerimizi yüzde 40 belirlemiştik. Şu anda ihracatı yüzde 60'larda kapatacağımızı öngörüyoruz."

"Amerika ve Kanada'ya kadar ulaşmak istiyoruz"

Ülke olarak sadece üretime odaklanıldığının altını çizen Uyan, "Marka değeri oluşturmaya, tasarıma, dünya pazarına yönelmedik. Bunu çok iyi yapan Avrupalı markalar Türkiye'de üretiyor. Avrupalı Türkiye'de ürettiği malı dünyaya satarak 10 kat 20 kat bir değere sahip oluyor." değerlendirmesinde bulundu.

Kalite anlamında dünyanın en iyi seramiğini kendilerine hedef olarak seçtiklerini ve bunu çok kısa sürede başardıklarını ifade eden Öztürk, şunları söyledi:

 "Decovita Seramik ürünleri, çizilmeye ve çamaşır suyu gibi kimyasallara dayanıklı olduğundan, uzun yıllar boyunca ilk günkü renklerini ve dokusunu koruyor. Ürünler ayrıca, çok yüksek derecelerde fırınlanmasına rağmen hiçbir şekilde deforme olmuyor.”


HABERİN VİDEOSUNU İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN!

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERDECOVİTA  ERCAN UYAN  UÇANKUŞ