UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

NURNBERG’DE AÇILIŞI ARA GÜLER YAPACAK!..

Almanya’nın Nürnberg kentinde düzenlenecek ‘Türkiye-Almanya Film Festivali’, Ara Güler’in Bu sene 22’ncisi düzenlenen, ‘Türkiye-Almanya Film Festivali’nin programı belli oldu.

NURNBERG’DE AÇILIŞI ARA GÜLER YAPACAK!..


 4-12 Mart tarihleri arasında gerçekleştirilecek ve Tafelhalle’de saat 21.00’de yapılacak gala ile başlayacak festivalin açılış gecesinde, ‘İstanbul’un Gözü’ olarak adlandırdıkları usta fotoğrafçı Ara Güler’e ve Alman görüntü yönetmeni Jürgen Jürges’e onur ödülü verilecek. Açılış gecesinin özel konuğu ise, müzisyen, yazar ve yönetmen Zülfü Livaneli olacak.

Gala gecesinin açılış filmleri ise Ara Güler’in yönetmenliğini yaptığı ve Yavuz zırhlısının sökülme sürecini anlatan, ‘Kahramanın Sonu’ ile Osman Okkan’ın yönettiği ‘Ara Güler-Bir İstanbul Efsanesi’ filmleri olacak. Gösterimlerden sonra Osman Okkan, Ara Güler ile bir söyleşi yapacak. ‘Kahramanın Sonu’ filmi ile başlayacak.

Festivalde düzenlenecek ‘En İyi Uzun Metraj Film’ yarışması kapsamında 9, ‘En İyi Kısa Film’ yarışması kapsamında ise 10 film gösterilecek. Uzun metraj film yarışması jüri üyeliğini Edgar Reitz, Ercan Kesal, Petra Kashmiry, Uğur Polat ve Barış Karademir’in, kısa film jüri üyeliğini ise Tevfik Başer, Selen Uçer, Amir Hamz ve Ute Schreiner’in yapacağı festivalde ayrıca ‘En İyi Kadın Oyuncu’, ‘En İyi Erkek Oyuncu’, ‘Seyirci Ödülü’ ve ‘Öngörü’ dallarında ödüller de verilecek. Kazanan filmler 11 Mart’ta saat 21.00’de Künslerhaus salonunda yapılacak ödül töreniyle açıklanacak. Yarışma dışı filmlerin de gösterileceği festivalde, film gösterimlerinin sonunda oyuncu ve yönetmenlerle söyleşiler gerçekleştirilecek. Zülfü Livaneli ise 5 Mart’ta, saat 20.00’de Künslerhaus salonunda konuk olacak.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13