UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

KANDİLLİ RASATHANESİ'NDEN KRİTİK DEPREM AÇIKLAMASI!

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Deprem Araştırma Enstitüsü, depremin konuşulacağı toplantıya ev sahipliği yaptı.

KANDİLLİ RASATHANESİ'NDEN KRİTİK DEPREM AÇIKLAMASI!

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Haluk Özener, yaptığı açıklamada, Çanakkale depremlerinin 15 gün daha devam edebileceğini söyledi.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Deprem Araştırma Enstitüsü, depremin konuşulacağı toplantıya ev sahipliği yaptı. İstanbul Valiliği, AFAD ve Kandilli Rasathane'sinden yetkililerin katıldığı toplantıda, 6 Şubat'ta başlayan Çanakkale depremleri ve olası Marmara depremi ele alındı.

"AZALARAK DEVAM EDİYOR"

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Haluk Özener, kameraların karşısına geçerek, toplantıdan önce basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı.

"6 Şubat'ta başlayan deprem etkinliği sürmekte. İlk gözlemlerimizde de bu deprem etkinliğinin bir hafta 15 gün hatta daha uzun sürebileceğini söylemiştik. Deprem etkinliği, büyüklükleri azalarak devam etmekte. 1 hafta 15 gün daha devam edebilir. Bu raporları web sitesinde sürekli güncellenmiş halde izleyebilirsiniz."

"BİLİMSEL OLARAK MÜMKÜN DEĞİL"

Özener ayrıca küçük depremlerin büyük depremleri önleyeceğine dair olan söylentilere de açıklık getirdi. Bunun bilimsel olarak mümkün olmadığını kaydeden Özener, "Çanakkale'deki depremlerle, İstanbul'da beklediğimiz depremlerin birbiriyle alakası olmadığını söylemiştik. Küçük depremlerin olası büyük depremi engellediği bilimsel olarak mantıklı gelmiyor. Marmara Denizi'nde olacak, İstanbul'u etkileyecek bir deprem beklentisi şüphe götürmez bir gerçek. Ama bunun zamanını verme şansımız yok" dedi.

 

 

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13