UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

VİZE GÖÇMEN KARARNAMESİNDEN VAZGEÇMİYOR! YENİSİ HAFTAYA HAZIR!

ABD Başkanı Donald Trump, göreve başlamasından iki hafta sonra imzaladığı ancak yargıya takılan vize göçmen kararnamesinden vazgeçmeyeceğini, önümüzdeki hafta yeni bir kararname çıkaracağını söyledi.

VİZE GÖÇMEN KARARNAMESİNDEN VAZGEÇMİYOR! YENİSİ HAFTAYA HAZIR!


Trump, Beyaz Saray’da düzenlediği basın toplantısında yeni kararnamenin içeriğine ilişkin bilgi vermedi.

Trump’ın, başkanlık özel yetkisini kullanarak imzaladığı kararname, ülkede büyük çaplı protestolara yol açmış, yüzlerce kişi sınır kapılarında gözaltına alınmış, kararname iki ayrı Temyiz Mahkemesi’nde de yargıya takılmıştı.

Trump söz konusu mahkeme kararlarını ‘kötü kararlar’ olarak değerlendirdi, ‘Kararname kötü değil, mahkemeler kötü’ dedi. Kararnamenin ‘kötü insanların’ ABD’ye girişini önlemeye yönelik olduğunu savunan Trump, önümüzdeki hafta yeni bir kararname çıkarılacağını yineledi.

GAZETECİLERİN RASTGELE SORU SORMASINA İMKAN VERDİ

Amerika'nın Sesi'nin haberine göre Trump'ın düzenlediği basın toplantısı Beyaz Saray'da uzun yıllardır alışılmadık kadar uzun bir toplantı oldu.

Uzmanlar son olarak bu şekilde bir basın toplantısının 1990’lı yılların ortalarında Başkan Bill Clinton tarafından düzenlendiğini belirtiyor. Clinton sonrasında Başkan George Bush ve Başkan Barack Obama basın toplantıları sırasında soruları sadece önceden basın danışmanlarının tespit ettiği gazetecilerden alıyorlardı. Başkan Trump bu defa rastgele biçimde gazetecilerin soru sormasına imkan tanıdı.

Beyaz Saray’daki basın toplantısını takip eden yerli ve yabancı basın mensupları tartışmalı birçok konuda Başkan Trump’a sorular yöneltti. Başkan Trump, sık sık yalan haberler yapmakla itham ettiği bazı medya kuruluşlarının muhabirlerinin hem soru sormalarına izin verdi, hem de yine aynı kuruluşları yalan ve yanlış haber yapmakla suçladı.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13