UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

M. TEZEL: "GÜLBEN SERTAB'A YAĞ ÇEKİYOR, DERS ÇIKARIN BURADAN!"

İşte Mevlüt Tezel’in bugünkü köşe yazısı;

M. TEZEL: "GÜLBEN SERTAB'A YAĞ ÇEKİYOR, DERS ÇIKARIN BURADAN!"

Sertab Erener’in vapurda verdiği konser için ‘Kurgu. Sertab her şeyi önceden ayarlamış, izin almış, vapura fotoğrafçı bile götürmüş’ diye yazdım ya… Gülben Ergen bir ay sonra Sertab Erener’le röportaj yapmış. Sertab’a “O güzel işe kurgu dediler, üzüldün mü?” diye soruyor, “Sertab’ım seni niye üzüyorlar kuzum?” der gibi yağ falan çekiyor. Gazetecilik eğitimi alanlar bu röportajı okusun ki, Gülben’in hatalarından ders çıkarabilsinler.

Sertab Erener’in sosyal medyada paylaşım rekoru kıran Şehir Hatları vapurunda şarkı söylediği videonun tesadüfen gelişmediğini, bunun bir proje olduğunu yazmıştım. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Hatları A.Ş’den izin alındığını, söyleyeceği şarkıyı bile önceden bildirdiğini, Sertab’ın kendi youtube kanalında kullanmak üzere sokak çalgıcılarıyla ilgili bir çalışma yürüttüğünü vs. kaleme almıştım.

Yazı gündem yaratmıştı ama Erener’den tek bir açıklama gelmemişti. Erener sonunda sessizliğini Gülben Ergen’e verdiği röportajla bozdu.

Gülben Ergen: “O kadar güzel bir iş yaptın ve maalesef insanlar buna kurgu dedi, üzüldün mü?”

Sertab Erener: “Para aldı bile dediler. Oysa ki tam tersi para verdik. Hiç reklam gördünüz mü o videoda? Bunun gibi başka projelerde de yer alacağım”

Sosyal medyada kim ne dedi çok takip etmedim ama polemiği başlatan yazıya dair şunları söylemek isterim.

Röportajın, “Vapurda şarkı söylemek için para verdim” başlığı bile yazımızı doğruluyor. Ama Gülben Ergen sanki röportajı başkası yapmış gibi sorular sormuş. Yahu Sertab’ın kendisi bu işin para ve emek harcanarak ortaya çıktığını, sosyal medyaya yansıdığı gibi tesadüfen gelişmediğini yani bu işin kurgu olduğunu söylüyor. O yazı da “Vay Sertab yalan söylüyor, halkı kandırıyor” gibi bir ifadem yok, aksine vapurda yaşanılanların güzel olduğunu belirtiyorum, takdir ediyorum ama keşke bu performansın tesadüfen gelişmediğini, yani Ergen’in anlayacağı şekilde yazayım; ‘kurgu olduğu’ belirtilseydi diyorum.

Elbette herkes bir proje geliştirebilir, bunun  için vapurda , karada her yerde çalışır ama bu proje sanki kendiliğinden gelişmiş gibi sosyal medyaya yansıyorsa ve bu durum deşifre olmuşsa Sertab’ın çıkıp en azından bir açıklama yapması gerekirdi. Bu açıklama için bir ay beklenmesi de projenin bir parçası mı acaba?

Bu arada Gülben Ergen, yukarıdaki şu iki soruda bile objektif olmayı, empati kurmayı abartıyor, hatta hafiften Sertab’a yağ çekiyor. Aldığı yanıtı da anlamıyor ya da anlamak istemiyor. Bu işin kurgu, proje olduğunu belirten yanıtlara rağmen meseleyi kurcalamıyor, sorgulamıyor ‘Sertab’ım seni neden üzüyorlar kuzum’ tadında sorular soruyor falan filan…

Gazetecilik okuyan arkadaşlar, bu röportajı okusunlar; Gülben’in hatalarından öğrenecek çok şey var.”

 

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13