UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

MESUT ÖZİL'DEN ALMAN GAZETECİYE TOKAT GİBİ CEVAP!

Arsenal forması giyen Türk asıllı Alman futbolcu Mesut Özil, Türk kökeninden dolayı gurur duyduğunu söyledi.

MESUT ÖZİL'DEN ALMAN GAZETECİYE TOKAT GİBİ CEVAP!

Bild gazetesine verdiği röportajda, geçmiş yıllarda Almanya'nın Berlin'de Türk Milli Takımı ile oynadığı maçta Türk taraftarlarınca ıslıklanmasıyla ilgili soruya, "Kökenimden gurur duyuyorum. Ebeveynlerim Türkiye'den geliyor. Türk geleneklerine göre de yetiştirildim. Topa her temasımda ıslıklansam da saygıdan dolayı attığım golden sonra sevinç gösterisinde bulunmadım" cevabını verdi.

 

"POLİTİKACI DEĞİL, SPORCUYUM"

Türk olmaktan mutluluk duyduğunu aktaran 28 yaşındaki futbolcu, Türkiye ile Almanya arasındaki ilişkilerle ilgili de "Hem Almanya Başbakanı Angela Merkel hem de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile buluştum ancak ben politikacı değil, sporcuyum. Bundan dolayı bu konuya karışmak istemiyorum. Almanya ve Türkiye'nin geçmişte olduğu gibi gelecekte de birbirine iyi davranacaklarına inanıyorum." şeklinde görüşlerini aktardı.

 

"ÇOK GÜZELDİ, HER ZAMAN TEKRARLAMAK İSTERİM"

Umre yaptığının ve bununla ilgili fotoğrafları paylaştığının hatırlatması üzerine de Mesut Özil, "Ailem de oraya gitti ve sürekli orasıyla ilgili konuşuyorlardı. Geçen yıl Avrupa Şampiyonası (EURO 2016) öncesinde de örnek olarak Ürdün'de bir sığınmacı yurdunu, ardından Mekke'yi ziyaret ettim. Bu tecrübeyi kendim yaşamak istedim. Çok güzeldi, her zaman tekrarlamak isterim." ifadelerini kullandı. 

(NTV Spor)

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERmesut özil