UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

FLAŞ! LİBYA'DA TÜRK GEMİSİ BATTI!

Libya açıklarında batan Türk yük gemisinde 13 kişilik mürettebattan, 6 kişi kurtarıldı, 7 mürettebat ise kayıp. Arama çalışmaları devam ediyor.

FLAŞ! LİBYA'DA TÜRK GEMİSİ BATTI!

Libya Donanma sözcüsü General Eyüp Kasım, geminin kötü hava koşulları ve eski olması nedeniyle battığını belirtti. Kasım, "Yedi personeli arama çalışmaları sürüyor. Ancak deniz çok hırçın ve dalgalar yüksek" diye konuştu.

13 MÜRETTEBAT BULUNUYORDU

Tınaztepe-S adlı Türk kuru yük gemisinde tamamı Türk 13 mürettebat bulunuyordu. Türkiye saati ile 12:30'da battığı belirtilen gemide bulunan 6 personel kurtarıldı. Geriye kalan 7 personelden ise henüz haber alınamadı. Kayıp mürettabatın bulunmasıyla ilgili Dışişleri Bakanlığı da devrede..

ŞİRKETTEN AÇIKLAMA GELDİ

Geminin işletmeci kuruluşu yaptığı yazılı açıklamada, Libya yetkilileri tarafından bildirilen kayıp ve kurtarılan denizci sayısını doğruladı.

Batu Denizcilik’in açıklamasında : "M/V Tınaztepe-S isimli Türk bayraklı gemimiz, Marmara adasından almış olduğu 3,120 ton mermer mıcırı yüküyle bugün sabah Türkiye saatiyle 08:00’de Misurata limanı demir sahasına ulaşmıştır. Şiddetli fırtına sebebiyle bugün saat 11:51’de geminin battığı bilgisine ulaşılmıştır. Şirket temsilcimizi olay yerine göndermeye çalışıyoruz. Vize sorunu çıkmazsa yarın Libya’da olacaktır. Kurtulan personelimizin tamamının sağlık durumu yerinde olduğu bilgisine ulaştık. Umut ediyoruz ki kayıp olan personelimize de bir an önce ulaşırız.” İfadelerine yer verildi.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERlibya  türk gemisi  uçankuş  mürettebat