UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

ŞEHRİN GRİSİNDEN KÖYÜN YEŞİLİNE HUZURLU YOLCULUK!..

Bilecik'in Gölpazarı ilçesine bağlı Kurşunlu köyünde bir girişimci kadının başlattığı turizm projesi kapsamında şehrin gürültüsüyle kalabalık ortamından sıkılıp köye gelen aileler, kerpiç evlerin sobalı odalarında konaklıyor, doğa yürüyüşü yapıyor, ekmek pişiriyor, kümesten yumurta alıyor, inek sağıp, kına gecesinde eline kına yakıyor, yer sofrasında yemek yiyor.

ŞEHRİN GRİSİNDEN KÖYÜN YEŞİLİNE HUZURLU YOLCULUK!..

İlçe merkezine 7 kilometre uzaklıktaki Kurşunlu köyünde yaşayan ve kütüphaneden edindiği 3 bine yakın kitabı okuduğundan Kültür ve Turizm Bakanlığı Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğünce "Sıra dışı okur" seçilen 55 yaşındaki Bedriye Engin'in başlattığı proje, şehir hayatından bunalanların ilgisini çekiyor.

Engin'in irtibat kurduğu turizm acenteleri ile kişisel sosyal medya hesabından tanıtımını yaptığı tur kapsamında, kırsal alandaki yaşamı görmek veya hatırlamak, köy havasını teneffüs etmek için birkaç günlüğüne büyük şehirlerden uzaklaşmak isteyenler, bir gece iki gün 150 lira verip, tam pansiyon kalabiliyor.

Aileler, kerpiç evlerde konuklar için hazırlanmış odalarda konaklıyor, inek ve koyunları otlatıp sağım yapıyor, kümesten yumurta alıyor, ekmek pişiriyor, yer sofrasında yemek yiyor.

Köyde bir kaç günlüğünü de olsa doğal hayatı yaşayan ziyaretçiler, temsili kına gecesinde de kına yakıp geleneksel eğlencelere katılıyor.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERköy hayatı