UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

“KUYU KÖPEK” HAÇİKO DERNEĞİ’NE TESLİM EDİLDİ!..

Beykoz’da Düştüğü Kuyudan kurtarıldıktan sonra medyanın gözdesi olan kuyu köpek geçirdiği hastalığın tedavisi tamamlandıktan sonra yeni yuvası için Haçiko Derneği’ne teslim edildi.

“KUYU KÖPEK” HAÇİKO DERNEĞİ’NE TESLİM EDİLDİ!..

Geçtiğimiz ay Beykoz’da düştüğü kuyudan 13 gün sonra kurtarılarak hepimizin umudu olan Kuyu köpek, kusma, ishal, yüksek ateş, iştahsızlık şikayeti ile Fatih Hayvan Hastanesi‘ne getirilmiş ancak kurtarıcısı HayKonfed İstanbul Koordinatörü Barış Şengün ile görüştürülmemişti. Kuyu’nun mikrop kapabileceği gerekçesi ile içeri sokulmayan Barış Şengün Kuyu’nun hayatından endişe etmiş ve sosyal medyada #KuyuNerede Hashtagi ile İBB’den bir açıklama beklemişti.

Daha önce Beykoz İtfaiye’si tarafından sahiplenilen “Kuyu Köpek” 1 haftalık tedavisinin ardından yeni bir yuva için Haçiko Derneği‘ne teslim edildi.

Dernekten yapılan açıklamada “Kanlı ishal tedavisi tamamlanan KUYU, İBB tarafından derneğimize teslim edildi. Şuan özel bir veteriner kliniğinde tüm tetkikleri yapılıyor, konuyla alakalı yarın tüm hesaplarımızdan bilgi paylaşımı yapılacak olup, sahiplenme sürecini de ulusal basından takip edebileceksiniz.” bilgisi sosyal medya hesabından verildi.

Kurtarıldıktan sonra medyanın gözdesi olan Kuyu Köpek, tüm televizyon kanalları gezdirilmiş ve medyada uzunca süre almıştı. Hastalığı süresince de gündemden düşmeyen Kuyu Köpek için gündem tüm hızıyla devam edeceğe benziyor.

Kuyu Köpek için yeni gündem ise Haçiko Derneği’ne verilmiş olması. Kurtarma çalışmalarında başından beri yer alan HayKonfed İstanbul Koordinatörü Barış Şengün’ün de sosyal medyadan öğrendiği Haçiko Derneği’ne teslim bilgisiyle yeni bir Kuyu sahiplenme gerginliği daha başlamış oldu.

Gelen tepkiler üzerine Haçiko Derneği adına açıklama yapan Ömür Gedik ise twitter hesabından açıklama yaptı.

 

 

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERömür gedik  kuyu  haçiko  uçankuş