UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

MEDYADA OLAY! beIN GÖZÜNÜ DOĞAN GRUBUNA DİKTİ! STAR’LA DA DEVAM!

Dünyaca marka olan Katarlı grup, Doğuş grubuyla ortaklık çalışmalarını sürdürürken, Doğan grubuyla da görüşmelerin başladığı ortaya çıktı!.. Pazarlıkta Hürriyet ve D Smart da var. Ayrıca, beIN Doğuş grubunun birlikte Doğuş grubuna ortak olacakları iddiası da var. Ancak yeni çıkan bir teknoloji, tüm bu çalışmaları, tamamlanmadan sonlandırabilir!..

MEDYADA OLAY! beIN GÖZÜNÜ DOĞAN GRUBUNA DİKTİ! STAR’LA DA DEVAM!

Medyada çok önemli gelişmeler oluyor.

UçanKuş’un daha önce yazdığı gibi Digiturk’ün sahibi beIN grup, Doğuş grubuyla ortaklık için masaya oturmuştu.

NTV dışındaki tüm mecralarla ilgili ortaklık çalışması (ki bunun içine son anda Doğuş grubunun yüzde 35’ine sahip olduğu TV 8 de eklenmiş) tüm hızıyla sürüyor.

Ve en geç bir ay içinde, bu konuda olumlu ya da olumsuz bir sonuca ulaşılacağı belirtiliyor. Hatta bir hafta içinde sonuçlanacağını bile iddia edenler var.

Bu anlaşma olursa, Doğuş Grubu aslında medyadan çıkmayacak, ancak oluşacak tüm bu yeni oluşumun yüzde 35’ine sahip olacak.

Ve medyada yeni-dev bir grup ortaya çıkacak.

İşte tam bu ortamda... Doğan Grubundan gelen bir haber ortalığı karıştırdı!..

beIN’LE MASADA, DOĞAN GRUBU, HÜRRİYET VE D SMART DA VAR!

Bu gelişmeleri uzaktan izleyen ülkenin en önemli medya grubu Doğan grubu bu oluşumlara kayıtsız kalmadı.

Ve Doğan grubu patronajı, beIN’e “Bu ortaklığı bizle de yapabilirsiniz” deyince, yeni bir görüşme platformu ortaya çıktı.

Çünkü Doğan grubu, bu pazarlığa Hürriyet’i de ve hatta Digiturk’un rakibi D Smart’ı da koyabileceğini belirtince, beIN için cazip bir durum oluştu.

Türkiye’ye ilk giriş yaptığı günden itibaren, buradaki güçlü medya şirketlerinden biriyle ortaklık yapmayı düşündüğü bilinen beIN için Doğuş’tan sonra bir de Doğan Grubu ile ortaklık yapma imkanı oluştu.

Doğan grubuyla yapılacak ortaklığın başka faydaları da var.

Örneği D Smart, Digiturk’un rakibi...

Maçlar olmamasına rağmen 1 milyona yakın abonesi var.

Digiturk’te ise üstünde çok büyük maç maliyeti olmasına rağmen abone sayısı hala 2 milyon küsur... (beIN’ın acil beklentisi 5 milyon)

Böylece önemli bir rakibi içine almış olacak.

Ayrıca Hürriyet’in masada olması...

Doğuş grubunun bir gazetesi yok!.. (Ki gazeteler eskisi gibi rağbette değil aslında)

Ancak kısa dönemde bakıldığında beIN için de iştah kabartıcı bir durum!..

Bu arada Doğuş Grubuyla (Star TV, Kral TV v.s-NTV hariç) da pazarlıklar aslında son aşamada...

Yani beIN şu anda iki koldan çalışıyor!..

Belli ki medyada taşlar artık kesinlikle yerinden oynayacak.

Bizim tahminiz Star’la bu ortaklık olursa, çok yakın zamanda olur. Doğan Grubuyla olursa 16 Nisan’daki referandumundan sonra...

Ama beIN, eskisi gibi üzerinde bir toprak örtülmüş gibi, eskimiş, içerik olarak çok büyük eksiklikleri olan ve çeşitli nedenlerle toplumda antipatik duruma düşmüş Digiturk’ü asla eski halinde bırakmaya niyetli değil!..

SON BOMBA:

beIN,  DOĞUŞ GRUBU İLE BİRLİKTE DOĞAN GRUBUNU ALABİLİR!..

Ve bu yazı yazılırken, son gelen bir bilgi de, beIN’ın Doğuş grubuyla birlikte, “ortak olarak” Doğan Grubu’nu satın alması...

Hatta bunun da çok güçlü bir ihtimal olduğu belirtilirken, satışın açıklanacağı tarih için “18 Nisan” diyenler bile var!..

Hatta ve hatta bu oluşumda, şu an Doğuş Grubu’nun başında olan olan Erman Yardelen’in yine en üstteki isim, CEO olacağı dahi söyleniyor.

YENİ TEKNOLOJİ HER ŞEYİ SİL BAŞTAN YAPABİLİR!..

Ve çok önemli bir not:

Bu arada Dubai’de hafta başından beri devam eden ve TV’ler için çok önemli olan CABSAT Fuarında, özellikle de platformların yayın şekli ve hayatını etkileyecek yeni ve hemen uygulanabilir bir buluş ortaya çıktı:

İsmi: SatTube... TV’lerin seyirciye erişimini sınırsız hale getiren bir buluş... Son derece akıllı minicik bir kutu... Hatta internet kullanmadan, tüm internet yayınların yapılabildiği-izlenebildiği yepyeni bir platform!..

Bu Doğan ve Doğuş Grubunun tüm Puhu ve Blu TV yayınlarının kaderini de değiştirebilecek bir buluş... Çünkü izleyiciye internet kotası bile kullandırmıyor!.. Her yerden ücretsiz TV  izleyebileceksiniz!.. O kadar çok detaylara sahip ki... Sayfalar dolusu bir anlatım istiyor. TV ve internet dünyasından her şey sil baştan-yeni baştan oluyor!..

Ve 1 Nisan’dan itibaren tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de kullanılmaya başlanabilecek.

Bu sistem, Türkiye’de de pazartesi gününden itibaren öğrenilmeye başlandığında, bu ortaklık çalışmalarını da başka boyuta taşıyacak!..

Çünkü çok kolay, yepyeni bir dünya, dediğimiz gibi!.. O yüzden yukarıda yazdığımız ortaklık çalışmalarının bile bir anlamı kalmayabilir!.. Ve işin ilginç yanı bu yeni teknoloji bir Türk buluşu...

Ve ilk kez bu hafta içinde Dubai’de CABSAT’ta tanıtıldı. Ancak bizim televizyon yöneticilerimiz, böyle önemli bir fuara katılmadıkları için bu çok ama çok önemli değişimi bilmiyorlar!.. Ama pazartesi gününden itibaren öğrenilmeye ve Nisan ayı itibariyle artık kullanılmaya başlandığında belki de TV’ler için “Yeni bir dünya”nın kapıları açılacak!..

Çünkü bu gelişmeyle birlikte şimdi bizim bildiğimiz, eski tarz platform anlayışı da belki tarih olacak!..

O yüzden medyadaki taşlar yerine otururken, SatTube TV (future generation broadcasting) ile belki de bazı “eldeki güçler”in anlamı kalmayacak!

Bizim önerimiz; TV, internet, youtube v.s konusunda bir yatırım yapmayı planlayanlar ya da şu an bu faktörler içinde herhangi bir şekilde yer alanlar için; mutlaka önümüzdeki haftayı bekleyin!..

Detaylar tümüyle yine UçanKuş’ta olacak!..

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERHürriyet  D Smart  beIN  Doğuş grubu