UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

MODERN DANS TOPLULUĞU 7. YILINI "JİZEL" İLE KUTLAYACAK!..

İstanbul Devlet Opera ve Balesi (İDOB) bünyesinde Modern Dans Topluluğu İstanbul (MDTİst), yeni prodüksiyonu “Jizel” ile kuruluşunun 7. yılında İstanbul seyircisi ile buluşacak.

MODERN DANS TOPLULUĞU 7. YILINI "JİZEL" İLE KUTLAYACAK!..

Bir dünya klasiği olan Giselle balesi, Jizel adı verilmesinden de anlaşılacağı gibi bulunduğumuz coğrafyaya has, Albrecht, Giselle, Hilarion, Myrtha gibi klasik karakterler Alb, Jizel, Hila, Mirta olarak tanımlandığı farklı bir form ile sahnelenecek!..

Geçtiğimiz gün Fulya Sanat Merkezi Jizel’ oyununun ana karakterleri ve kareograf Aysun Aslan ile keyifli bir sohbet gerçekleştirildi!..

Oyunda, Burhan Yücel bu eserde baba rolünü canlandırdığını belirtti.

Koreograf Aysun Aslan oyun hakkında sanat severlere bilgi verdi!..

“Çok bilinen bir klasiğe çağdaş bir yorumla getirdik. Arık klasiklerin çağdaş versiyonları yapılmaya başlandı. ‘Jizel’ ilk defa benim tarafımdan modernize edilmiyor. Daha öncede modernize edildi, farklı ülkelerde. Fakat Türkiye’de bir ilk. Konu itibariyle günümüze getirdiğimiz için oyunun özüyle farklar var tabii. Klasik ‘Gıselle’ seyircisinin beklentisini kırmak istedik. Farklı bir dünyaya geleceklerini bilsin seyirciler.” dedi.

Bir dünya klasiği olan ‘Gıselle’ balesinin modern versiyonu olan Jizel'de baba karakterini canlandıran Burhan Yücel’de oynanacak olan oyunla ilgili, “Bir yandan dans edip bir yandan da tiyatral bir rol olarak canlandırmam gerekiyordu… Bizim içinde farklı bir deneyim oldu. Başka illerden davet alırsak hem yurtiçinde hem yurtdışın da sergilemek istiyoruz.” dedi.

Başrolde yer alan Nil Batırbaygil ve Emre Karaca’da, “İçinde yer aldığımız coğrafyaya has bir oyun sergileneceğini, oyuna dört aydır hazırlandıklarını, çok yoğun çalıştıklarını ve heyecanla oyunu sergilemeyi beklediklerini belirtti!..

'JİZEL' OYUNU GÖRÜNTÜLERİNİ İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ

YAPILAN KEYİFLİ RÖPORTAJI İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERJİZEL  BURHAN YÜCEL