UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN İZMİR'DE KONUŞTU!..

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım İzmir'de halka hitap etti.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN İZMİR'DE KONUŞTU!..

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan İzmir’de konuştu. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Evet diyenleri denize dökmekten bahseden bu ahlaksız, terbiyesiz adamı neden sen kesin ihraç talebiyle disipline sevk etmiyorsun? Çünkü sen de aynı zihniyettesin. Hadi gel denize dök. Alnını karışlarlar alnını. Neyi döküyorsun? Haddini bileceksin" dedi.

İşte Erdoğan’ın konuşmasından satır başları:

Bugün İzmir’e 'ben de varım' demeye geldim. İzmir sen de var mısın? 16 Nisan’da sandıkları evet ile patlatmaya var mısın?

Düşmanı İzmir’de denize döktüğümüz günden beri hamdolsun bu topraklar bir daha düşman postalıyla kirletilemedi.

Sadece 15 Temmuz'da böyle bir teşebbüs oldu. Onu da milletimizle yürek yüreğe ertesi gün akşam olmadan bertaraf ettik.

Biz bu toprakları masa başında cetvelle çizere değil kanlarımızla yoğurarak vatan yaptık.

'HADİ KİMİ DENİZE DÖKÜYORSUN GÖRELİM'

CHP’nin Konya milletvekili çıkmış, bazılarına dersini tam vermemiz lazım, '16 Nisan’da evet verenleri İzmir’den denize dökeceklerini' söylüyor.

Bak işte burada şimdi evetçiler. Hadi gel. Hadi kimi denize döküyorsun görelim.

Eski genel başkanı da ondan aşağı kalmamak için olsa gerek, 'hayır çıkarsa düşmanı İzmir’den denize dökmüş kadar sevineceklerini' söylüyor. Bu ne terbiyesizliktir. Hani demokrasi, hani özgürlük.

'HAYIR DİYENİ DE ANLAYIŞLA KARŞILIYORUZ'

 Biz evet diyoruz. Ama biz hayır diyeni de anlayışla karşılıyoruz. Biz buyuz. Demokraside bizim farkımız bu. Ama bunlar hayatları boyunca demokrat olamadılar ki.

İşte şu andaki başkanları malum kasetle geldi. 7 defa seçim kaybetti şimdi sekizincisini kaybetmeye hazırlanıyor. İzmir, düşman denize dökülürken cayır cayır yanıyordu. Savaşın ardından İzmir küllerinden yeniden doğan bir şehirdir.

Türkiye demokratik bir ülke ve 16 Nisan’dan sonra demokrasisi daha güçlü bir ülke olacak. Evet veren de hayır veren de bizim için saygındır. Sen tutup bunu İzmir’in yaşadığı acılarla nasıl bir tutarsın.

'ALNINI KARIŞLARLAR ALNINI'

Evet diyenleri denize dökmekten bahseden bu ahlaksız, terbiyesiz adamı neden sen kesin ihraç talebiyle disipline sevk etmiyorsun? Çünkü sen de aynı zihniyettesin. Hadi gel denize dök. Alnını karışlarlar alnını. Neyi döküyorsun? Haddini bileceksin. Edep denilen bir şey var ama bunlarda yok.

Çünkü gelemiyorlar iktidara gelemeyecekler de. Biz bugün buradayız. Dün İstanbul’daydık. Bunun birkaç misli katılımla gerçekleştirdik.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERERDOĞAN