UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

MAÇ BİTTİ! FENERBAHÇE, AKHİSAR BELEDİYESPOR'U 3-1 MAĞLUP ETTİ!..

Spor Toto Süper Lig'de 27. hafta mücadelesinde Fenerbahçe, Akhisar Belediyespor'u Miguel Lopes (kk), Josef ve Lens'in golleriyle 3-1 mağlup etti. 90 dakika boyunca oynanan sıkıcı ve ruhsuz futbol tribünlerin boşluğunun nedenini açıkça gösterirken, Advocaat da oyuncu değişikliği yapmayarak yine tartışma konusu oldu.

MAÇ BİTTİ! FENERBAHÇE, AKHİSAR BELEDİYESPOR'U 3-1 MAĞLUP ETTİ!..

Kanarya, maç fazlasıyla puan durumunda Galatasaray'ın da önüne geçti.

Transfer istemez! Lens'i al yeter!

Süper Lig'de 27. hafta mücadelesinde kendi sahasında Fenerbahçe, boş tribünler önünde Akhisar Belediyespor'u ağırladı.

İlk 45 dakika iki takım da sıkıcı ve ruhsuz bir futbol sergilerken, sessizliği Lens'in 44'te kullandığı kornerde Miguel lopes'in kendi kalesine attığı gol bozdu. İlk yarı 1-0 Fenerbahçe üstünlüğüyle sona erdi.

İkinci yarı ise Fenerbahçe yine skoru koruyamadı ve Vaz Te'nin penaltı golüyle Okan Buruk'un öğrencileri beraberliği yakaladı.

Bu golden sonra ise Sarı Lacivertliler, Lens ve Aatif'la kanatlardan etkili gelmeye başladı ve kısa süre de olsa izleyenlere iyi futbol izletti.

Bu baskı ve iyi futbol golü getirdi ve Josef 60'ta skoru 2-1 yaptı.

Şampiyonlar Ligi ön elemesi kovalayan Fenerbahçe, golü attıktan sonra yine durdu ve skoru koruma amaçlı futboluna devam etti. Geriye çekilen Sarı Lacivertliler'in kalesinde Akhisar Belediyespor birçok şans yakaladı ancak değerlendiremedi.

90+3'te Lens'in kendi kaptığı topu gol yapması ise gelecek sezon için 1 numaralı hareketin, Hollandalı'nın bonservisini almak olduğunu yeniden gösterdi.

Advocaat'ın 90 dakika oyuncu değiştirmemesi ise ilginç bir ayrıntıydı.

***

Maçtan dakikalar...

8. dakikada Fenerbahçe fırsatı değerlendiremedi. Alper Potuk'un pası ile ceza sahası içerisinde sol çaprazda buluşan Josef De Souza, Mustafa Yumlu'dan şık bir çalımla sıyrıldıktan sonra şutunu çekti ancak savunmaya çarpan top kornere çıktı.

18'de Olcan Adın'ın sağ kanattan kullandığı kornerde Mustafa Yumlu'nun kafa vuruşu üstten auta gitti.

23'te Mehmet Topal'ın pası ile ceza sahasının hemen dışında sağ çaprazda buluşan Aatif Chahechouhe'nun gelişine çektiği şut az farkla üstten dışarı çıktı.

30. dakikada Lens'in sağ kanattan ortasına Van Persie kafayı vurdu, ancak top üstten auta gitti.

44'te Fenerbahçe, Miguel Lopez'in kendi kalesine attığı golle 1-0 öne geçti.

Sol kanattan Lens'in kullandığı kornerde Akhisar Belediyespor'un 30 yaşındaki Portekizli sağ beki Miguel Lopes, ön direkte ters bir kafa vuruşu yaptı ve topu kendi ağlarına gönderdi.

İlk yarı 1-0 Fenerbahçe üstünlüğüyle sona erdi.

Fenerbahçe - Akhisar Belediyespor mücadelesinde ikinci yarı başladı.

Akhisar Belediyespor, ikinci yarıya oyuncu değişikliği yaparak başladı. Kadir Keleş oyundan çıkarken yerine Sokol Cikalleshi oyuna dahil oldu.

50. dakikada Akhisar Belediyespor penaltı kazandı.

Cikalleshi penaltıyı gole çevirdi ve Akhisar Belediyespor maçta beraberliği sağladı.

Simon Kjaer'in pas hatası sonrası sol çaprazda bomboş pozisyonda topla buluşan Sokol Cikalleshi, ceza sahası içerisine girdikten sonra kaleci Volkan Demirel'den sırıldı ancak Volkan, Arnavut forveti formasından çekip düşürdü.

Hakem Halil Umut Meler, tereddütsüz penaltı noktasını gösterdi ve Volkan'a sarı kart çıkardı.

Penaltıyı kullanan Vaz Te, Volkan ve topu ayrı köşelere gönderdi ve maça 1-1'lik beraberliği getirdi.

55'te sol kanattan Lens'in kullandığı serbest vuruşta Van Persie, arka direkte gelişine güzel vurdu ancak iyi yer tutan Lukac topu çelmeyi başardı.

60. dakikada Fenerbahçe, Josef de Souza'nın golüyle 2-1 öne geçti. 

Ceza alanının dışından yay üstünden Van Persie'nin çektiği şut, altı pasta Josef'te kaldı. Brezilyalı oyuncu da rahat bir şekilde plaseyle golü attı; 2-1.

71'de orta sahadan gönderilen uzun topu Sokol Cikalleshi, altıpasın hemen dışında sağ çaprazda bulunan Muğdat Çelik'e indirdi. Muğdat'ın gelişine çektiği şut savunmaya çarpıp kornere çıktı.

78'de auta giden topa son anda müdahale ederek oyun alanı içinde tutan Muğdat Çelik, yerden pasını altıpasın hemen dışında sol çaprazda bulunan Soner Aydoğdu'ya verdi.

Soner Aydoğdu'nun gelişine çektiği şut az farkla yandan dışarı çıktı.

Akhisar iki önemli gol pozisyonunu harcadı.

İki takımın maç kadroları:

Fenerbahçe:

Volkan Demirel - Simon Kjaer - Martin Skrtel - Gregory Van Der Wiel - Hasan Ali Kaldırım - Aatif Chahechouhe - Alper Potuk - Jeremain Lens - Josef De Souza - Mehmet Topal - Robin Van Persie

Yedekler:

Fabiano Ribeiro - Roman Neustadter - Şener Özbayraklı - İsmail Köybaşı - Ozan Tufan - Volkan Şen - Moussa Sow

Akhisar Belediyespor:

Milan Lukac - Mustafa Yumlu - Kadir Keleş - Miguel Lopes - Caner Osmanpaşa - Custodio - Olcan Adın - Ömer Bayram - Özer Hurmacı - Soner Aydoğdu - Ricardo Vaz Te

Yedekler:

Fatih Öztürk - Tolga Ünlü - Orhan Taşdelen - Aykut Çeviker - Sokol Cikalleshi - Muğdat Çelik - Daniel Larsson​

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13