UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: ATI ALAN ÜSKÜDAR’I GEÇTİ!..

Referandum sonuçlarını İstanbul'da takip eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Tarabya'daki Huber Köşkü'nde açıklama yaptı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: ATI ALAN ÜSKÜDAR’I GEÇTİ!..

Referandum sonuçlarıyla ilgili açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Halk oylaması bitmiş ve o süreçte yaşanan tartışmalar geride kalmıştır" dedi. Birlik mesajları veren Erdoğan, "Evet ya da hayır diyen herkesin, tüm Türkiye'nin zaferidir" ifadelerini de kullandı.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Bizleri TV ve radyo başında dinleyen değerli vatandaşlarım sizleri en kalbi duygularımla selamlıyorum.

Bugün yapılan halk oylaması sonuçlarının ülkemiz ve milletimiz için hayırlı olmasını diliyorum. Mİlletimiz bir kez daha farklı bir olgunluk içerisinde sandık başına gitti. Hür iradesiyle anayasa değişikliği konusundaki görüşünü ifade etmiştir.

Resmi olmayan sonuçlar 25 milyon evet oyu, 1 milyon 300 bin farkla değişikliğin kabul edildiğini gösterdi. 16 Nisan halk oylaması milletimizin geleceğine sahip çıktığının göstergesidir.

"TARİHİ BİR KARAR"

Bugün Türkiye 200 yıllık tartışma konusun olan yönetim sistemi konusunda tarihi bir karar vermiştir. Sıradan bir olay değildir. Zoru başardık, tarihimizin en önemli yönetim reformunu hayata geçiriyoruz.

3 LİDERE TEŞŞEKÜR

18 maddeden oluşmasına rağmen köklü bir değişikliği ifade etmektedir. Büyükşehir belediye başkanı olduğumdan bu yana medyanın bana sorduğu sorulardan olmuştur. Başbakan olduğum dönemde de bu soruyla her zaman karşı karşıya olduk. Zor bir süreç sonunda Türkiye 25 milyon evet oyu ile kararını vermiştir. Evet için çalışan AK Parti Genel başkanı Binali Yıldırım'a MHP Genel Başkanı Bahçeli, BBP Başkanı Mustafa Destici'ye teşekkür ediyorum.

DOĞU VE GÜNEYDOĞU'YA TEŞEKKÜR

Doğu ve Güneydoğu bölgelerindeki oyların ayrıca önemli olduğunu vurgulamak isterim. Güneydoğu Anadolu bölgesindeki tüm illerde 10 ila 15 oranında artış görüyoruz. Bu bölgelerdeki vatandaşlarımıza tercihlerini, ülkemizin birliğinden yana kullandıkları için teşekkür ediyorum.

"TÜM TÜRKİYE'NİN ZAFERİ"

Evet ya da hayır diyen herkesin, tüm Türkiye'nin zaferidir. Yurtdışında yaşayan kardeşlerimiz de bu zaferin bir parçasıdır. Onlar demokrasi mücadelesini gurbette verdiler. Nihai neticeler açıklandığında verdikleri mücadelenin ne kadar verimli olduğunu biliyoruz. Halk oylaması bitmiş ve o süreçte yaşanan tartışmalar geride kalmıştır. 3 Kasım 2019 tarihinde yapılacak seçimlerle birlikte yürürlüğe girecektir. O tarihe kadar yapılacak çok iş vardır.

Sadece sloganlarla bu ülkede cumhurbaşkanı seçilip yönetimi üstlenmek mümkün değildir. Ülkemizin yönetimine talip olmak isteyen herkes için 2019'a kadar önemli bir zaman vardır. Bütün halk oylamalarının ne getirmiştir ne götürmüştür diye baktığımızda bu referandumun çok önemli olduğunu göreceksiniz.

"YARINDAN İTİBAREN..."

Yarından itibaren ülkemizi gereksiz tartışmalarla yormak yerine bu hedefe odaklanmanın gerektiğini düşünüyoruz. Müttefik olarak gördüğümüz ülkelerden, başta terörle mücadele olmak üzere, ülkemizle ilişkilerini hassasiyetlerimize uygun bir şekilde göstermelerini bekliyoruz. Başta YSK olmak üzere tüm sandıklarda görev alan vatandaşlarıma teşekkür ediyorum."

7 DÜVEL SALDIRDI

Erdoğan basın toplantısının ardından Huber Köşkü önünde bekleyen vatandaşlara hitap etti.

Erdoğan'ın burada yaptığı konuşmadan öne çıkanlar ise şöyle:

"Bir olduk, iri olduk, diri olduk, kardeş olduk hep birlikte Türkiye olduk. Adeta 7 düvel saldırdı. Batı'nın nasıl saldırdığını gördünüz. Bütün bunlara karşı milletim dik durdu, bölünmedi. Yurtiçi, yurtdışı sandıkları patlattınız. Şimdi vites değiştirerek daha hızlı bir şekilde gideceğiz. Bunlar hep bize patinaj yaptırdılar. Türkiye'nin kitabında Allah'ın ziniyle patinaj olmayacak. Her alanda Türkiye çok önemli adımları atmak üzere muhasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkacak hiç endişeniz olmasın.

ATI ALAN ÜSKÜDAR'I GEÇTİ

Dünya yüzde 35'lerle seçim yapıyor. Biz yüzde 85 katılımla seçim gerçekleştirdik. Böyle bir katılım var mı? Bunun yüzde 51.5'ini evet aldı. Bazı televizyonlarda aç tavuk kendini buğday ambarında sanarmış ya neticeyi küçümsemeye çalışanlar var. Boşuna uğraşmayın atı alan Üsküdar'ı geçti, haberiniz yok.

AK Parti, MHP, BBP'ye gönül veren kardeşlerime teşekkür ediyorum. Özellikle Güneydoğu'da Hüdapar'a gönül veren kardeşlerime teşekkür ediyorum. Diğer siyasi partilere destek verenlerden de destek geldi, bu neticeyi yakaladık. Artık vites büyütüp yola öyle devam edeceğiz.

"İDAMI YILDIRIM VE BAHÇELİ İLE GÖRÜŞECEĞİM"

(İdam tezahüratları üzerine) Bu konuyu Sayın Yıldırım ve Bahçeli ile görüşeceğim. Yıldırım, Bahçeli destekleyeceğini söyledi. Kılıçdaroğlu da desteklediğini söylemişti. Destekler de önüme gelirse ben bunu onaylarım. Desteklemezse bir halk oylaması da onun için yaparız."

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERcumhurbaşkanı erdoğan