UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

ÇALIŞAN HANIMLAR MÜJDE! TEMİZLİK İÇİN PRATİK FORMÜLLERİM VAR!..

İster ev hanımı olun, İster başarılı bir iş kadını... Hepimizin yapması gereken, gözümüzü korkutan ve ne kadar ertelersek erteleyelim sonunda mecbur olduğumuz bir zorunluluktur şu ev temizliği.

ÇALIŞAN HANIMLAR MÜJDE! TEMİZLİK İÇİN PRATİK FORMÜLLERİM VAR!..

Özellikle bu yazımı çalışan hanımefendiler için yazıyorum. Çünkü daha çok çalışan hanımların korkulu rüyası oluyor ev temizliği...

Yoğun iş hayatımız, evde çocuklar  varsa geçirilen zaman, koşuşturmacalar derken bazen temizliğe ayıracak vaktimiz kalmayabiliyor. İşin içinden çıkamayacağınızı düşünüyorsanız belki temizliğe yardıma gelen bir kadın işinizi hafifletebilir ama yine de sizin yapmanız gereken zaruri işlerden kaçamazsınız.

Bir çok ev hanımı veya çalışan kadınlar vakit artırabilmek için temizlik işini mecburen haftanın son gününe erteliyor. Hal böyle olunca, dinlenmek için kullanacağımız tatil gününü feda ederek gereksiz bir strese kapılıyoruz.

GÜNLÜK İŞ BÖLÜMÜ YAPARAK HAFTA SONUNU KENDİMİZE ARMAĞAN EDEBİLİRİZ!..

Nasıl mı?

Bütün işleri tek bir güne sığdırmak zorunda değiliz. Günde 20 dakika ayırarak hafta sonu iş yükünü azaltmamız mümkün. Çamaşırları birikmeden hafta içi bir gün yıkayabilir, ütümüzü de aynı şekilde hafta sonu yorgunluğuna eklememek için hafta içi müsait bir zamanda akşam vakti yatmadan önce yapabiliriz. Çalışan kadınlar için ütü işi oldukça zor tahmin edebiliyorum. Ancak, hafta sonu gezme planı yapmak için motive edici olacaktır emin olabilirsiniz...

Her akşam yatmadan önce evi toplamak, çocuklarınız varsa ve küçüklerse oynadıkları oyuncakları yerli yerine koymak, gereksiz eşyaları ortadan kaldırmak da iş yükünüzü hafifleteceği  gibi, tatil gününüzde daha kolay bir şekilde kalan işlerinizi halletmenizi sağlayacaktır.

 Hafta sonu yemekle uğraşmak istemiyorsanız, Cuma akşamından yemekleri hazırlayıp dolabınıza koyun. Böylece hafta sonu yorgunluğunuza ilaveten yemek derdinizde olmayacaktır. Mutfakta yemek yaparken,bekleme sürelerini değerlendirebilir, aynı anda tezgahı toparlayıp, mikrofiber bezlerle dolapların yüzeylerini silebilirsiniz.

Unutmayın evi kirli gösteren dağınıklıktır.Siz kendinizi düzenli ve pratik olmaya adapte ederseniz hem iş yükünüz hafifler, hem de hafta sonunu telaşa düşüp strese girmemiş olursunuz.

Hazan KUTSAL

hazankutsal@gmail.com

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERHAZAN KUSAL