UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

BİR ANNENİN OĞLU İÇİN YAPTIĞI BÜYÜK FEDAKARLIK!..

Nilgün Çiçek engelli oğlunu 17 yıl okula götürüp getirdi. Bilgisayar mühendisi olan Muratcan, Amerika'da burs kazandı.

BİR ANNENİN OĞLU İÇİN YAPTIĞI BÜYÜK FEDAKARLIK!..

Keşanlı Muratcan Çiçek'in doğuştan beyin felçi var. Yürüyemiyor. Elleri çok kısıtlı kullanıyor. Zor konuşuyor. Keşan Cumhuriyet İlkokulu engelli olduğu için Muratcan'ı almak istemedi. Anne Nilgün Çiçek'in büyük mücadelesiyle kaydı yapıldı. Öğretmenleri 3 yaşında okuma ve yazma öğrenmiş olan, matematik dahisi Muratcan'ı ilkokula 2. sınıftan başlattı.

GOOGLE BURS VERDİ

İlkokulu, ortaokulu ve liseyi birincilikle bitirdi.

Kendi kendine İngilizce ve İspanyolca öğrendi. İstanbul'daki Özyeğin Üniversitesi Bilgisiyar Mühendisliği Bölümü'nü yüzde 100 bursla kazandı. İnternet devi Google'dan burs alan ilk Türk engelli olarak tarihe geçti. Yapay zeka üzerine yüksek lisans yapmak için Amerika'ya gidecek.

OĞLUYLA YURTTA KALDI

Anne Nilgün Çiçek, ilk, orta ve lise eğitimi boyunca oğlunu her gün okula götürüp getirdi. Oğlu dersteyken koridorlarda bekledi. Teneffüslerde tuvalete götürdü. Evden getirdiği yemeği yedirdi. Muratcan İstanbul'da üniversite kazanınca kızını ablasına bıraktı. Oğluyla 4 yıl İstanbul'da yurt odasında kaldı. Oğlunu yine her gün okula götürüp getirdi.

BİRLİKTE BAŞARMA HİKAYESİ

Ana-oğul sonbaharda Amerika'ya gidecek. Nilgün Çiçek, Amerika'da oğlunu rahat ettirmek için 55 yaşında otomobil kullanmayı öğrendi. Ehliyet aldı. Bir yandan kursa gidip İngilizce öğrendi. Muratcan şöyle diyor: 'Ben tüm engelere rağmen hedefimin peşindeyim. Ama bu hikayenin asıl kahramanı annem. Bizimki birlikte başarma hikayesi.'

 

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERbaşarı hikayesi