UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

KRİTİK GÖRÜŞMEYE ERDOĞAN’IN 4 TALEBİ DAMGA VURDU!..

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Donald Trump arasındaki kritik görüşme sona erdi. Tarihi görüşmeden sonra Erdoğan ve Trump birlikte basın açıklaması yaptı. Erdoğan, 'Ziyaretimiz tarihi dönüm noktası olacak' dedi.

KRİTİK GÖRÜŞMEYE ERDOĞAN’IN 4 TALEBİ DAMGA VURDU!..

 

ABD’nin YPG'yi silahlandırması, Suriye, FETÖ lideri Fethullah Gülen’in Türkiye’ye iade edilmesi gibi konuların ele alınacağı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Donald Trump arasında yapılacak görüşme bugün Türkiye saati ile 19:40’da, Beyaz Saray’da başladı.

ABD Başkanı Trump, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı Beyaz Saray'ın kapısında karşıladı.

TRUMP: UZUN VE ZORLU BİR GÖRÜŞME OLACAK

Donald Trump, görüşme öncesi, 'Erdoğan ile uzun ve zorlu bir görüşme olacak. 'Güçlü ve somut bir görüşme yapacağız. Türkiye ile başarılı ve güçlü ilişkilerimiz var. Kendisini burada ağırlamak büyük bir onur. Güçlü ve sağlam bir görüşmemiz olacak. Sonra birlikte bir öğle yemeği yiyeceğiz. Sonrasında ortak bir açıklama yapacağız' açıklamasını yaptı.

KRİTİK GÖRÜŞME SONA ERDİ

İki lider arasında yapılan kritik görüşme sona erdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ABD Başkanı Donald Trump açıklama yaptı.

TRUMP: ORTAK BİR DÜŞMANIMIZ VAR

Erdoğan’ı konuk etmekten şeref duyuyorum. Türkiye komünizmle savaşta önemli bir ülkeydi. Sovyetlere karşı efsanevi bir varlık gösterdiler. Onların muhteşem cesareti Kore’deki bizim unutmadıklarımızdandır. Şu anda terörle mücadelede ortak bir düşmanımız var ve beraber çalışmak istiyoruz.

Türk halkına desteğimizi sunuyoruz. Türkiye’yi terörle mücadelede PKK DAEŞ gibi terör örgütlerine karşı destekliyoruz. Tüm bu yaşananlar insanlık vicdanını yaralıyor Suriye’deki şiddet.

ERDOĞAN: TARİHİ DÖNÜM NOKTASI OLACAK

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Mevcut durumu ele aldık. İlişkilerimiz küresel istikrar için önemli. Ziyaretimiz tarihi dönüm noktası olacak' açıklamasını yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan basın toplantısında yaptığı konuşmada, "DEAŞ başta olmak üzere bölgemizdeki tüm terör örgütlerine karşı müşterek bir dayanışma ortaya koymamız büyük önem ifade etmektedir. Ortak geleceğimizi tehdit eden terör örgütlerine karşı ayrım yapmadan mücadele etmekte kararlıyız." dedi.

FETÖ HAKKINDAKİ DÜŞÜNCELERİMİZİ İFADE ETTİK

Erdoğan, "Bölgemizin geleceğinde terör örgütlerine yer yoktur. Özellikle YPG/PYD terör örgütünün hangi ülke tarafından olursa olsun muhatap olarak alınması bu konuda küresel düzeyde varılan mutabakata kesinlikle uygun değildir." ifadelerini kullandı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN FETÖ KONUSUNA DA DEĞİNDİ.

15 Temmuz darbe girişimin faili FETÖ hakkındaki düşüncelerimizi ifade ettik. Suriye ve Irak’ta atacağımız adımları değerlendirdik. Biz yeni ABD yönetiminin bu umutları boşa çıkarmayacağına inanıyoruz. Bölgesel istikrarda Türkiye-ABD işbirliği çok önemlidir. Trump ile istişarelerimizi yoğunlaştırmanın kararı içindeyiz. Sayın Başkan’a konukseverliği için teşekkür ediyorum." dedi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'I BÜYÜKELÇİ KILIÇ KARŞILADI

 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, özel uçak "CAN" ile dün TSİ 23.50'de Amerika Birleşik Devletleri'nin başkenti Washington'a geldi. Erdoğan, Andrews Hava Üssü'ne gelişinde ABD Protokol Genel Müdür Vekili Rosemerie Pauli ile Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç tarafından karşılandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile eşi Emine Erdoğan, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak ile Milli Savunma Bakanı Fikri Işık da Washington'a geldi.

ABD BASINI GENİŞ YER VERDİ

Merakla beklenen Erdoğan'ın Trump ile görüşmesi ABD basınında geniş yer buldu.Gazetelerde öne çıkan başlıklarda Trump'ın Suriye'de YPG'yi silahlandırma planına Ankara'nın tepkisi ve Türkiye'nin FETÖ lideri Gülen'in ABD'den sınır dışı edilmesi talebi yer alıyor.

Washington Post gazetesi başyazısında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Washington'a 'kabul edilmesi zor bir talep listesiyle geldiğini' savundu. Haberde "Trump bu taleplere doğrudan hayır demeli, aynı zamanda Türk lideri rotasını değiştirmesi konusunda uyarmalı" dedi.

Foreign Policy dergisi de terör örgütü PKK'nın Suriye kolu YPG'nin silahlandırılması ve Fethullah Gülen'in sınır dışı edilmesi talebini irdelemiş. Derginin "YPG'yi silahlandırmak ABD-Türkiye ilişkilerinde tabuta son çiviyi çakar mı?" sorusuna şöyle yanıt vermiş:

 

"Muhtemelen hayır (…) ABD yönetimi, Kürtleri silahlandırmaya durduk yerde karar vermedi. Askeri yetkililer, Rakka'nın geri alınmasının gerekli olduğunu uzun zamandır söylüyordu. Freedom House'dan Nate Schenkkan, Foreign Policy'ye bu adımın iki yıllık bir çalışma sonucu çıkmış olabileceğini söylüyor."

 "Türkiye, Kuzey Irak'ta PKK'nın kalelerinden Şengal'e saldırı düzenleme karşılığında Rakka'yı ABD ve Suriyeli Kürt müttefikleriyle takas edebilir" ifadelerini kullanan Foreign Policy, ABD'nin Fethullah Gülen'in ülkedeki ağına baskı uygulaması talebinin de 'takasın parçası olabileceğini' savunmuş.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERTRUMP  ERDOĞAN