UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

TRUMP - ERDOĞAN ZİRVESİNE DAMGA VURAN ABD'Lİ PAPAZIN GÖRÜNTÜSÜ!

ABD Başkanı Donald Trump'ın, Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İzmir'de FETÖ suçlamasıyla tutuklanan ABD'li papaz Andrew Brunson'un serbest bırakılmasını isteği belirtildi.İşte o papazın fotoğrafı ortaya çıktı.

TRUMP - ERDOĞAN ZİRVESİNE DAMGA VURAN ABD'Lİ PAPAZIN GÖRÜNTÜSÜ!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Donald Trump arasında gerçekleşen kritik görüşmeyle ilgili dikkat çekici detaylar da ortaya çıkmaya başladı.

CNN International'ın haberine göre, Erdoğan-Trump görüşmesinde gündeme gelen konulardan biri de İzmir'de FETÖ suçlamasıyla tutuklanan papaz Andrew Brunson oldu. ABD Başkanı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'la yaptığı 20 dakikalık görüşmede tam 3 kez Brunson konusunu gündeme getirdi ve ABD'li papazın serbest bırakılmasını istedi.

Beyaz Saray'dan konuyla ilgili yapılan açıklamada, "Başkan Trump, Türk hükümetinden Papaz Andrew Brunson'un süratle ABD'ye gönderilmesini istedi." ifadeleri kullanıldı.

Beyaz Saray'ın açıklamasının ardından bir açıklama yapan Amerikan Hukuk ve Adalet Merkezi, "Bu kesinlikle Başkan'dan yapmasını istediğimiz şeydi. Papaz Andrew'i eve döndürmek için belirleyici bir ilerleme olacak." ifadelerini kullandı.

Protestan cemaatine ait İzmir Diriliş Kilisesi'nin başında bulunan Andrew Brunson, eşiyle birlikte 'milli güvenliğe tehdit' oluşturduğu gerekçesiyle geçtiğimiz yıl 7 Ekim'de gözaltına alınmıştı.

İşte Trump'ın 3 kez dile getirdiği papazın fotoğrafı:


Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERtrump  erdoğan  papaz