UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

ERDOĞAN’DAN TRUMP’A: TERÖR KORİDORUNA İZİN VERMEYİZ!..

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Türkiye-ABD ilişkisine yön verecek tarihî buluşma sonrası kapalı kapılar ardında neler konuşulduğunu gazetecilerle paylaştı.

ERDOĞAN’DAN TRUMP’A: TERÖR KORİDORUNA İZİN VERMEYİZ!..

Erdoğan, ikili görüşmenin ardından temasların 2 saat 45 dakika süren çalışma yemeği ile devam ettiğini belirterek yapılan menfi yorumlara dikkat çekti:

Maalesef bazı medya organlarının “görüşme kısa sürdü” gibi nahoş bir yaklaşım peşinde olduklarını gördük. Sonra, gerçeğin çarpıtılması karşısında tavır göstermemize de kızıyorlar. “Sen dürüst ol, canımı ye” ama sen dürüst olmazsan kusura bakma... O zaman bu tavrı her zaman görürsün. Bizler çatladı kapı mahallesinin muhtarı değiliz. Türkiye Cumhuriyeti’nin Cumhurbaşkanıyız, ülkemizi temsilen burada bulunuyoruz.

Görüşmemizde özellikle Sayın Trump’ın “Geleceğe yönelik sizlerle iyi işler yapacağız. Bu konuda kararlılığımız var” biçimindeki ifadesini önemsiyorum. Suriye’deki Irak’taki konulara gelince, ABD Rakka konusunda kararını vermiş durumda. Bizim de kendilerine söylediğimiz şey şu: Mevcut durumda, böyle bir yaklaşımı benimseyemeyiz, kesinlikle sizlerle beraber olamayız. Rakka’da terör örgütüyle iş birliğinizi sağlıklı bulmuyoruz.

Kendilerine şunu da açıkça ifade ettik: YPG ve PYD’den Türkiye’ye olabilecek herhangi bir saldırıda hiç kimseye sormadan angajman kurallarını uygularız. Bunu da açıkça söyledik.

Nitekim biz Rai’de, Cerablus’ta, El- Bab’da bunu yaptık. “Bırakın terör örgütlerini, gelin terörle mücadeleyi beraber yapalım” dedik. Maalesef buna yanaşmadılar. Menbiç’i boşalttık dediler ama böyle bir şey olmadı. Nitekim hâlâ oradalar. Menbiç’te Rakka’da da DEAŞ’ı bitirdiğiniz zaman oralara kim yerleşecek?

Oraların yerli halkı kim? Araplar... Peki oraları siz Kürtlerle mi dolduracaksınız? O zaman Araplarla Kürtleri vuruşturacaksınız demektir.

Türkiye olarak biz de kendi sorumluluk alanımızda terörle mücadele için gerekenleri yapacağız. Terör örgütlerine içeride de dışarıda da nefes aldırmayacağız. Bir kuşak oluşturulmasına müsaade etmeyeceğiz. Kararlılığımızı sürdüreceğiz.

Bundan sonraki süreçte gerek arkadaşlarımızla gerekse güvenli hattan bizzat kendisiyle konuşma suretiyle temasta olmak konusunda mutabık kaldık.

ZIRHLI ARACINI ABD’YE GÖTÜRDÜ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beyaz Saray’a giderken Türkiye’den götürülen Mercedes marka zırhlı makam aracını kullandı. Bu uygulama ilk defa geçtiğimiz yıl şubat ayında gerçekleştirilen Güney Amerika gezisinde hayata geçirilmişti. Erdoğan’ın zırhlı aracı, kargo uçağıyla Şili, Peru ve Ekvador’a götürülmüştü.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERERDOĞAN