UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

ERKEK ARKADAŞINI BIÇAKLADI, ZEKİ OLDUĞU İÇİN HAPİSTEN KURTULDU!

İngiltere son günlerde bir mahkeme kararı ile çalkalanıyor desek yeridir. Basit bir adli vakadan bir hukuk felsefesi sorununa dönüşen davanın detaylarına hep beraber bakalım dostlar...

ERKEK ARKADAŞINI BIÇAKLADI, ZEKİ OLDUĞU İÇİN HAPİSTEN KURTULDU!

İngiltere’nin Dünyaca ünlü Oxford Üniversitesi’nde tıp eğitimi gören 24 yaşındaki Lavinia Woodward birkaç gün öncesine kadar kamuoyu tarafından tanınan biri değildi.

Şu anda ise İngiltere'nin en önemli gündem maddelerinden biri. Hatta bütün dünyada konuşulan bir isim durumunda.

Peki sebebi ne?

Aslında normal şartlarda gündem olmayı gerektirmeyecek adli bir vaka ile karşı karşıyayız.

Olay şu: Lavinia, partner bulma uygulaması olan Tinder'dan tanıştığı erkek arkadaşı ile tartışmaya başladı. Lavinia'nın "davranışları kötüleşince", erkek arkadaşı bunu Lavinia'nın annesine bildirmek ile tehdit etti.

Lavinia, bunun akabinde erkek arkadaşının yüzüne önce yumruk attı, ardından ekmek bıçağı ile bacağından bıçakladı. Daha sonra ise erkek arkadaşına dizüstü bilgisayar, bardak ve reçel kavanozu fırlattı.

Uyuşturucu madde bağımlısı olan Lavinia olayın gerçekleştiği gün de uyuşturucu madde etkisindeydi. Bıçakla yaralanan erkek arkadaş Thomas Fairclough ise bir başka dünyaca ünlü üniversite olan Cambridge'de doktora öğrencisi.

Lavinia Woodward hayli "parlak" bir öğrenci. Henüz 24 yaşında olmasına karşın akademik tıp dergilerinde makaleler yayımlamış durumda.

Kendisi, arkadaşlarına göre, "Nobel Ödülü kazanacak kadar zeki bir insan."

Mahkeme heyeti ise çok tartışmalı bir karara imza atarak, gelecekte cerrah olmak isteyen ve başarılı bir öğrenci olan Lavinia'nın “kariyerini kötü yönde etkileyeceği için” şartlı olarak cezasını erteledi.

Hâkim Ian Pringle gerekçeli kararında, “Bu, sıra dışı yetenekleri bulunan ve istediği mesleğe girme konusunda uzun süredir emek veren genç bir kadının kariyer hedeflerine darbe vuracağı için çok ağır bir ceza olur” diye belirtti.

Hâkim normalde yaptıklarının "korkunç" olduğunu ve "hapis cezası gerektirdiğini" ifade etti. Lavinia'nın cezası dört aylığına ertelendi. Bu süre zarfında uyuşturucu bağımlılığına yönelik tedavi görecek ve olumsuz bir eylemde bulunmadığı taktirde dava düşecek.

Bu arada İngiltere, tutuklama kararlarının Avrupa'da en yüksek oranda verildiği ülkelerden biri durumunda.

Bu arada İngiltere, tutuklama kararlarının Avrupa'da en yüksek oranda verildiği ülkelerden biri durumunda.

"Bıçakla yaralama" ve "uyuşturucu kullanımı"na göre çok daha hafif suçlarda bile tutuklama kararının verildiği bir ülkede bu suçların cezasız kalması ise bazı yorumcular tarafından "skandal" olarak nitelendirildi.

Lavinia ise beraat kararının ardından önce Milano'ya ardından Barbados'a gitti. Şu anda Barbados'ta tatilde.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERLavinia Woodward