UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

OTOYOL ÇİLEYE DÖNÜŞTÜ! UZUN KUYRUKLAR OLUŞTU!..

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nın cuma gününe denk gelmesi nedeniyle 3 günlük tatili fırsat bilerek Ege Bölgesi'ne giden tatilciler dönüş yolunda deniz yolculuğunu tercih edince, Balıkesir ve Çanakkale'de yoğunluk yaşandı.

OTOYOL ÇİLEYE DÖNÜŞTÜ! UZUN KUYRUKLAR OLUŞTU!..

Balıkesir'in Bandırma ilçesinde iskeleye sabah saatlerinden itibaren gelmeye başlayan tatilciler uzun araç kuyrukları oluşturdu. Yetkililer, tatilin son günü Bandırma İskelesi'nden İstanbul'a yaklaşık 5 bin yolcu ve bin aracın geçişinin sağlanacağını tahmin ettiklerini bildirdi.

Bu arada, İstanbul Deniz Otobüslerinin (İDO), Bandırma-İstanbul/Yenikapı arasındaki normal seferlerinin yoğunluk nedeniyle 3 katına çıkartıldığı belirtildi.

Saat 09.30'da başlayan seferler 23.55'e kadar devam edecek.

 

ÇANAKKALE'DE DE YOĞUNLUK YAŞANIYOR

Hafta sonu tatilini 19 Mayıs ile birleştiren ve tatilini özellikle Bozcaada ve Edremit Körfezi’ndaki tatil beldelerinde geçirenler, yarın mesainin başlayacak olması nedeniyle dönüş için yollara koyuldu. Çanakkale Boğazı’nın Avrupa yakasındaki Eceabat İlçesi ile Kilitbahir Köyü’ne geçmek isteyen tatilciler, Çanakkale feribot iskelesinde yoğunluğa neden oldu. Feribot iskelesinden Demircioğlu Caddesi’ne kadar uzayan araç kuyruğu, yeni belediye binası kavşağında son buldu. Trafik ekipleri, 2 kilometreye yaklaşan feribot kuyruğu nedeniyle bazı caddeleri şehiriçi trafiğine kapattı. Ayrıca, Ayvacık Trafik Kontrol noktasındaki görevliler, araç kuyruğunun daha da uzamaması için hareket halindeki sürücülere boğaz geçişi için Lapseki ve Çardak feribot iskelelerini önermeye başladı.

Gestaş Deniz Ulaşım A.Ş. ise, tatil boyunca olduğu gibi bugün de yine çok sayıda feribot ile saatsiz feribot seferlerini sürdürüyor. Çanakkale-Eceabat, Çanakkale-Kilitbahir, Lapseki-Gelibolu hatlarında Gestaş firması feribotları hizmet verirken, Çardak-Gelibolu hattında ise özel şirkete ait feribotlarla seferler yapılıyor.

 

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERtatil kuyruğı