UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

ÜNLÜ İSMİ DOLANDIRAN KİŞİ EN YAKINLARINDAN BİRİ ÇIKTI!..

Aralarında Fenerbahçeli Hasan Ali Kaldırım’ın da olduğu onlarca kişiden kâr payı vaadiyle 100 milyon lira toplayan üç ortakla ilgili savcılığa yapılan suç duyurusu başvurusu çarpıcı iddialar içeriyor

ÜNLÜ İSMİ DOLANDIRAN KİŞİ EN YAKINLARINDAN BİRİ ÇIKTI!..

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı Örgütlü Suçlar Bürosu’na sunulan ve çok sayıda kişinin şikâyetini içeren dosya bir dizi belgeye dayanıyor.

Toplanan paraların listesinden, alınan gayrimenkullerin tapularına, yatarılan paraların dekontlarından, üç isim arasındaki yazışmalara değin bir çok bilgi ve belge savcılığın soruşturma dosyasına girdi. Dosyadan edinilen bilgilere göre Metin K., Oktay G. ve Adem T. 2014 yılı sonunda ‘hac ve umre bileti işi’ne girdi. Üçlü temasa girdikleri kişilere, bir hava yolu şirketi ile sözleşmeleri olduğunu öne sürdü. Sisteme dâhil edilecek kişilere yaptıkları iş anlatıldı.

TOPLU HAC BİLETİ ALIYORUZ

Bir havayolu şirketinden düşük fiyata toplu hac ve umre bileti alındığı, her bir biletten 300 Euro kazanıldığı anlatıldı. Sisteme girmek isteyen kişiden 27 bin TL talep edildi. 27 bin TL sisteme ‘bir paket’ olarak kaydedildi. 27 bin TL alınan kişiye 36 gün sonra 4 bin TL verildiği öne sürüldü.  Yakın çevre ile başlayan bu süreç zaman içinde genişledi.

Sisteme giren, yakın akrabalarını ve çevresindeki kişilerin de sisteme dâhil olmasını ön ayak oldu. Sisteme yeni üye getiren kişi, yeni üye üzerinden de komisyon aldı.

Üç ortak Üsküdar Çengelköy’deki küçük bir ofiste başladıkları işi 2015 yılında daha da büyüttü. İşlerin büyümesi ile birlikte Üsküdar Vaniköy’de iki katlı bir yol yalısı kiralandı.

Lüks otomobiller ve özel şoförler ile birlikte sisteme üye olanların sayısı daha da katlandı. Bölgede yaşayan bir görgü tanığının ifadesi ile Vaniköy Caddesi’ndeki yalıya, poşetler içinde para getirenler oldu.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERhasan ali kaldırım