UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

ÇAĞLAR ÇAM’I ÖLDÜREN İLAÇLARDAN 5 BİN ADET ELE GEÇİRİLDİ!..

İstanbul ve Bursa polisinin ortaklaşa düzenlediği operasyonda, piyasada vücut geliştirici ve doping ilacı olarak el altından satılan ve kullanımının değişik hastalıklara ve ölüme neden olduğu 5 bin adet kortizol hormon içeren Steroid ilaç ele geçirildi.

ÇAĞLAR ÇAM’I ÖLDÜREN İLAÇLARDAN 5 BİN ADET ELE GEÇİRİLDİ!..

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılıkla Mücadele ekipleri geçtiğimiz ay savcılığa ve kendilerine suç duyurusunda bulunan C.S. isimli bir babanın ihbarıyla harekete geçti. Vücut geliştirme sporu yapan oğlu E.S.’nin facebook ve internet üzerinden açılan hesaplarla vücut geliştirme adı altında Steroid ilaçlar satın aldığını içeren ve kendisinin bunun önüne geçemeyip yardım talep ettiği şikayet dilekçesiyle başlattığı soruşturmada Bursa’da illegal yöntemlerle internet üzerinden bu ilaçların satışını yaptığı belirlenen bir şebeke belirledi.

İNTERBET ÜZERİNDEN SATIŞ

Yapılan teknik ve fiziki incelemelerde şebekenin sosyal medya sitesi facebook üzerinden açtığı hesapla piayasa Steroid ilaçlar sürdüğünü tespit etti. Tespit üzerine alıcı konumuna giren polis, şebekeden siparişte bulundu. Sipariş teslimini posta ve kargo yöntemiyle yapan şebekeye yönelik olarak yapılan çalışmalarda ilaçların depolanıp tutulduğu adreside belirleyen İstanbul Kaçakçılık polisi Bursa polisiyle irtibata geçerek belirlenen adresteki depoya operasyon düzenledi.

 ÇAĞLAR ÇAM’I ÖLDÜREN İLAÇLAR

Düzenlenen operasyonda piyasa değeri 300 bin lira olup yurda girişi ve satışı yasak olan 5 bin adet Kortizol içeren Steroid ilaç ele geçiren ekipler ilaçların sahibi olarak da  A.D. isimli bir kişiyi gözaltına aldı.

İlaçlara el koyup incelemeye alan polisin uzmanlar eşliğinde yaptığı ilk incelemede, ilaçların 2014 yılında İzmir’de geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden vücut geliştirme sporcusu Çağlar Çam’ın ölümüne neden olan ilaçlar olduğu tespit edildi.

AYNI ZAMANDA DOPİNG İLACI

İlaçların yurda girişi ve piyasaya sürümünde rol alan şebeke üyelerine yönelik olarak polisin soruşturması sürerken ele geçen ilaçların hızlı kas gelişimi sağlayıp dayanıklılığı artıran aynı zamanda doping ilacı olarak kullanılan ilaçlar olduğu öğrenildi.

KALP KRİZİNDEN BÖBREK YETMEZLİĞİ VE KISIRLIĞA KADAR…

Türkiye’de satışı yasak olan ilaçların sürekli kullanımının ilerleyen döneminde kulanıcıların kalp kasları ve damarlarında zorlanmaya neden olup kalp krizine, prostat kanserine, böbrek yetmezliğine ve testislerde tahribat yapıp erkeler için kısırlığa neden olduğu biliniyor.

FERİT ZENGİN/MİLLİYET 

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERÇAĞLAR ÇAM  kaçak ilaç  steroid