UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

İSTANBUL CERRAHİ HASTANESİ’NDEN ANLAMLI PROJE!

İstanbul Cerrahi Hastanesi, "Art in Hospital" adını verdikleri proje ile hastane içerisinde resim sergisi açtı. Hastane serginin gelirini Sanat Seninle Derneği'ne bağışlayacak.

İSTANBUL CERRAHİ HASTANESİ’NDEN ANLAMLI PROJE!

İstanbul Cerrahi Hastanesi'nin, hastaneyi sanatla iç içe bir hayat merkezi haline getirmeyi amaçlayarak, "Art in Hospital" adıyla gerçekleştirdiği resim sergisinin açılışı yapıldı.

Vesaire Sanat Galerisi’nin katkılarıyla İstanbul Cerrahi Hastanesi'nin Fulya'daki merkezinde gerçekleşen sergide, ressam Gülay Yüksel ve Burhan Özer’in eserleri yer alıyor.

"İNSANLARIN RUHSAL OLARAK HAZIRLANMASI DA GEREKİYOR"

Birçok önemli ressamın eserlerinin bulunduğu serginin açılışında konuşan İstanbul Cerrahi Hastanesi'nin CEO'su ve genel cerrahi uzmanı Doç. Dr. Ahmet Nuray Turhan, serginin teması ve sanat ile ilgili şunları söyledi:

"Serginin teması sağlığın sanatla buluşması ve sağlığın iyileştirici özelliğine katkısı, sanatın bu tema ile birlikte sağlığa ve sağlıklı yaşama katkısını ortaya koymak istedik. Bu sergideki amacımız sanatın her şeklinin, sağlığa ve sağlıklı yaşama büyük katkısı olduğu ile ilgili.

Bu topraklarda yüzyıllar önce, M.Ö. 4000 yılında başlayan Bergama'da Asklepion Sağlık Ajansları gibi, beraberinde Pantheon, Yunanistan'daki sağlık merkezi, Kos'taki sağlık merkezleri bunları kullandılar.

Hastane içerisinde sağlıkla ilgili çalışmalarımızın yetmediğini düşünüyorum ben. İnsanlara ruhsal olarak hazırlıkların da gerektiğini düşünüyorum. Sanatın bu konuda çok büyük etkinliği olduğunu düşünüyorum.

Arkadaşlarım da böyle düşündüğü için sağlığı sanatla buluşturup böyle bir güzelliğin içinde olmak istedik." dedi.

GÖRÜNTÜLERİ İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ…

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13