UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

LÜBNAN’DA YASAKLANAN O FİLM BUGÜN TÜRKİYE’DE VİZYONA GİRDİ!

Wonder Woman filmi Lübnan'da neden yasaklandı?

LÜBNAN’DA YASAKLANAN O FİLM BUGÜN TÜRKİYE’DE VİZYONA GİRDİ!

İsrail ve Türkiye'de bugün, ABD'de ise 2 Haziran'da gösterime girecek olan ve başrolünde İsrailli oyuncu Gadot'un oynadığı Wonder Woman adlı film, Lübnan'da yasaklandı. Gal Gadot'un başrollerinde oynadığı ve 2017'de vizyona girecek Justice League (Adalet Birliği) için benzer bir karar alınıp alınmayacağı ise şimdilik bilinmiyor.

Lübnan'da Wonder Women isimli film, başrolünde bir İsrailli oyuncunun yer alması nedeniyle yasaklandı. Lübnan İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Ekonomi ve Ticaret Bakanlığı'nın tavsiyesi üzerine İçişleri Bakanı Nihad Meşnuk'un başrolünde İsrailli eski asker ve oyuncu Gal Gadot'un oynadığı Wonder Woman filminin Lübnan'daki tüm sinemalarda yasaklama kararını imzaladığı ifade edildi.

Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) 2 Haziran'da, Lübnan ve İsrail'de gösterime girecek filmin yasaklanmasının nedeninin ise başrol oyuncusunun İsrail vatandaşı ve eski bir asker olması gösterildi.

Filmin yasaklanması ise dünya basınında geniş yankı buldu. Filmin Lübnan'da dün gece yapılması planlanan galası da iptal edildi.

Lübnan Ekonomi ve Ticaret Bakanlığı dünkü açıklamasında, Wonder Woman adlı filmin gösteriminin yasaklanması için gerekli önlemlerin alınacağını duyurmuştu.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERWonder Woman