UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

2017 KADİR GECESİ NE ZAMAN İDRAK EDİLECEK?

2017 Kadir Gecesinin ne zaman idrak edileceği binlerce Müslüman vatandaş tarafından en çok merak edilen sorgular arasında yer aldı. Ramazan ayının gelmesiyle birlikte akla gelen ilk şeylerden biri de Kadir Gecesinin hangi gece idrak edileceği oluyor.

 2017 KADİR GECESİ NE ZAMAN İDRAK EDİLECEK?

Kadir Gecesi tarihi için araştırmalar günler öncesinden başladı. Kur’an’ı Kadir gecesinde indirdiğini ve bu gecenin bin aydan daha hayırlı olduğunu bildirmiştir. Bakara suresinin 185. ayetinde de Kur’an’ın Ramazan ayında indirildiği beyan edildiği için Kadir gecesinin Ramazan ayında bulunduğu net bir şekilde anlaşılmaktadır. Kadir Gecesi'nde, Müslümanlar işledikleri günahların affedilmesi için Allah'a tövbe edecek, dua ve namazlarla bu önemli geceyi ihya edecek. Mübarek Üç Aylar’ın sonuncusu Ramazan ayının içerisinde yer alan ve en mübarek gecelerden birisi olan Kadir Gecesi bu yıl Haziran ayına denk geliyor.

KADİR GECESİ NE ZAMAN?

İslam aleminde çok özel bir yere sahip olan Kadir Gecesi bu sene 21 Haziran Çarşamba akşamını 22 Haziran Perşembe gününe bağlayan gece Kadir Gecesi olarak idrak edilecek.

KADİR GECESİ'NDE HANGİ İBADETLER YAPILMALI

Kur'ân–ı Kerim okunmalı; okuyanlar dinlenmeli; uygun mekânlarda Kur'ân ziyafetleri verilmeli; Kelamullah'a olan sevgi, saygı ve bağlılık duyguları yenilenmeli, kuvvetlendirilmeli.

Üzerinde namaz borcu olanlarin nafile namazı kılmadan önce hiç değilse beş vakit kaza namazı kılmaları daha faziletlidir. Kazası yoksa nafile kılar.

Süfyan-i Sevri: “Kadir gecesi dua ve istiğfar etmek namazdan sevimlidir. Kur"an okuyup sonra dua etmek daha güzeldir” demiştir (Tecrid-i Sarih Tercemesi, VI, 313).

Peygamber Efendimiz (sas)'e salât ü selâmlar getirilmeli; O'nun şefaatini ümit edip, ümmetinden olma şuuru tazelenmeli.

Tefekkürde bulunulmalı; “Ben kimim, nereden geldim, nereye gidiyorum, Allah'ın benden istekleri nelerdir” gibi konular başta olmak üzere hayatî meselelerde derin düşüncelere girmeli.

Bol bol zikir, evrad ü ezkarda bulunulmalı.

 

Mü'minlerle helalleşilmeli; onlarla irtibatımız cihetinden rızaları alınmalı.

Küs ve dargın olanlar barıştırılmalı; gönüller alınmalı; kederli yüzler güldürülmeli.

Günahlara samimi olarak tevbe ve istiğfar edilmeli; idrak edilen geceyi son fırsat bilerek nedamet ve inabede bulunulmalı.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13