UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

YENİ KANALLARI EYLÜLDE GELİYOR!

TV yazarları bugünkü köşelerinde yine oldukça önemli ve dikkat çeken konulara değinmişler. İşte sizin için derlediğimiz yazılar…

YENİ KANALLARI EYLÜLDE GELİYOR!

SİNA KOLOĞLU – MİLLİYET

Sony Pictures Television, Türkiye piyasasına girdi. Planet kanallarının yüzde

51 hissesini aldı ve dört kanala sahip oldu. İlk kanal dönüşümü 28 Mart’ta gerçekleşti. ‘Planet Pembe’, Sony Channel oldu. Ardından 23 Nisan’da ‘Sony Çocuk’ geldi. Peki, diğer iki kanal ne zaman devreye giriyor? SPT Türkiye Bölge Müdürü Cengiz Korkmaz’a sordum, “Eylülde ‘Sony Mutfak’ ve ‘Sony Plus’ devreye giriyor” dedi. Yani Sony’nin Türkiye operasyonu kanal bazında tamamlanıyor. En önemli konu HD yayını olmaması. Bu durumu da sordum.

Sorun çözülecek

Korkmaz, içeriklerin yüksek kalitede üretildiğini hatırlattı: “Şu an elimizdeki HD içeriği sunabilmemiz için çalışmalara devam ediyoruz. Yeni sezon dönemiyle kanallarımız yayınlarına HD olarak devam edecek.”  Yani sonbahardan itibaren yayınlar, HD izlenecek. Bu seyirciyi de etkileyecektir. Sony, yakın zamanda Digiturk platformunda da yerini alacak, özel bilgi.

‘Yerli dizi çekeceğiz’

Bu konuda daha önce kısa bir bilgi vermiştim. Cengiz Bey’e bu durumu da sordum. “Orta vadeli planlarımızda yerel içerikler üretmek var. İlerleyen zamanlarda Sony’nin kendine has yerli içeriklerini de üretmeyi planlıyoruz” dedi.

ASKER DİZİLERİ İZLENİYOR MU?

Özel Tim dizilerinin beklenen izlenme oranlarını almadığı kanaatindeyim. Bulunduğumuz hassas stratejik konum, çevremizde gelişen olaylar ve ART arda gelen operasyon dizileri... Tahminim, beklenti büyüktü ama sonuçlar öyle olmadı. Merak edip, dizilerden birinde çalışan bu sektörün tecrübeli ismine sordum. “Günümüzde 6-7 aralığında reyting alabilmek hiç de yabana atılmaması gereken bir başarıdır” yorumunu yapsa da beklenti bunun üzerindeydi diye tahmin ediyorum.  Durumu;  “Yaşanan toplumsal travmalar onların da (ordunun) imajında derin yaralar açtı. Bu nedenle asker dizilerinden, şayet ‘Diriliş Ertuğrul’dakine benzer çok yüksek beklentiler hayal etmişsek, öncelikle bu noktada en azından bir hata payı olduğunu hesaba katmak çok da yanlış olmaz” diyerek özetledi. ‘Söz’ün final bölümü sekiz reytinge

ulaşmıştı. ‘Savaşçı’ 6.5 ortalamada kaldı. ‘İsimsizler’ ise, izlenme oranı açısından beklediği rakamı bu sezon yakalayamadı.

 

Düzeltme: Dün çıkan yazımda, “Telenovelas/Soap Opera kategorisinde 2016’da 13.1 milyon izleyiciyle birinciliği ‘Cesur ve Güzel’ kaptı” diye yazmışım. Doğrusu Amerikan dizisi ‘Güzel ve Çirkin’ olacak. 


YÜKSEL AYTUĞ – SABAH


Bülent Ersoy’a cevabımdır

Sayın Bülent Ersoy, 'Dünya Güzellerim' programıyla ilgili bu sütunlarda kaleme aldığım eleştiri yazısına tepki göstermiş. Aslında söylediklerine gülüp geçmek isterdim. Ama ifadelerinin içinde kamuoyunu yanıltmaya yönelik, şahsımı ve mesleki kariyerimi lekeleme hedefli bir bölüm vardı ki yanıt vermesem olmazdı.

Ersoy, yıllar önce onu programıma davet ettiğimi, gelmediği için hınçla bu yazıyı kaleme aldığımı iddia etmiş. Bir kere Bülent Ersoy'u programıma davet edip etmediğimi bile hatırlamıyorum. Çünkü benim sunduğum 'Medyatik' programı bir ünlüler geçidiydi. Programın konuk arşivi duruyor. Kimler gelmedi ki! Orhan Gencebay'dan Ajda Pekkan'a, Türkan Şoray'dan Hülya Koçyiğit'e, Ata Demirer'den Şahan Gökbakar'a, Ferdi Tayfur'dan Fatih Terim'e kadar, 'starlığı, istisnasız herkes tarafından kabul görmüş' tüm ünlüler stüdyomuza konuk olmuştu. Yani Bülent Ersoy, bu listenin içinde 'hıncı üç yıl sonra alınacak' bir isim değildi. Ayrıca yazı hedeflerimi asla 'programıma gelenler, gelmeyenler' olarak kategorize etmem. Ama demek ki sevgili Bülent Ersoy, televizyon programı yaptığı sıralarda böyle bir ayrım gözetiyormuş! Ne demişler? Kişiyi nasıl bilirsin, kendin gibi... Diyeceğim o ki, yazdıklarım sadece ve sadece her zaman yaptığım gibi bir 'program eleştirisinden' ibaretti. Ama Bülent Ersoy'un aşırı tepkisini ve derin öfkesini anlayışla karşılıyorum. Benim de yurt dışında bir ay kalarak çektiğim program, total reyting listesinde ilk 20'ye giremeseydi; ben de üzülür, öfkemi birilerinden çıkarmak isterdim.

Bülent Ersoy'a naçizane tavsiyem, reytinglerini artırmak için Banu Alkan'a saldırmaya devam etmesi. Zira benim sıkletim kendisine ağır gelir... 

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERTV YAZARLARI