UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

GOOGLE'A KÖTÜ HABER! İKİNCİ GÖRÜŞ İÇİN UZMANLAR GÖREVDE!

Avrupa Birliği'nin anti-tröst denetçileri, Android mobil işletme sistemi ile ilgili davada Google'ı ikinci kez rekor düzeyde bir para cezasına çarptırabilir

GOOGLE'A KÖTÜ HABER! İKİNCİ GÖRÜŞ İÇİN UZMANLAR GÖREVDE!

Konu hakkında bilgi sahibi iki kişinin verdiği bilgiye göre, AB yetkilileri, davayla ilgili ikinci bir görüş alabilmek için bir uzmanlar kurulu görevlendirdi.

Kurulun, davaya ilk bakan ekiple aynı görüşte olması durumunda, Avrupa Komisyonu'nun bu yılın sonuna kadar Alphabet şirketinin Google ürünü aleyhinde bir karar vermesinin yolu açılabilir.

Avrupa Komisyonu, geçen yıl Nisan ayında Google'ı daha üstün nitelikli Android mobil işletme sistemini kullanarak rakiplerinin rekabet olanaklarını zayıflatmakla suçlamıştı.

Bu karar, FairSearch adlı lobi grubu, reklam engelleme ve mahremiyet koruma özellikli ABD merkezli Disconnect Inc şirketi, Portekizli online app mağazası Aptoide ve Rus arama motoru Yandex'in yaptığı şikayet üzerine alındı.

GEÇEN AY 2.4 MİLYAR EURO CEZA VERİLMİŞTİ

Kendi sunduğu alışveriş hizmetinin çıkarına davranmaktan suçlu bularak Google'a geçen ay 2.4 milyar euro para cezası vermiş olan AB rekabet kurulunun bu yeni girişimi, Android'in büyük büyüme potansiyeli nedeniyle, dünyanın en popüler internet arama motoru için daha büyük bir risk oluşturabilir.

Android davasında olası para cezasının 2.4 milyar euroyu (2.7 milyar dolar) geçmesi bekleniyor.

AB'nin geçen sene Nisan ayında Google'a duyurduğu suçlamada, rekabete aykırı uygulamaların Ocak 2011'de başladığı

belirtiliyordu.

Bilgi veren kaynak, Komisyon'un şirketten bu eylemlere son vermesini isteyebileceğini söyledi. Telekomünikasyon endüstrisi kaynaklarına göre, bu uygulamalar halen devam ediyor.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERAB  GOOGLE  CEZA