UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

2017 LYS SONUÇLARI AÇIKLANDI: ÖSYM GİRİŞ SAYFASI

2017 LYS sınav sonuçları ‘ÖSYM’ tarafından son dakika olarak sonuçları açıkladı. Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi resmi web sitesinde sonuçların açıklandığını duyurdu. Sonuçlar açıklanır açıklanmaz, tercihler için başvuru ne zaman yapılacak sorusu gündeme geldi. Kurum tercih başvurularının ne zaman başlayıp ne zaman sona ereceğini açıkladı.

2017 LYS SONUÇLARI AÇIKLANDI: ÖSYM GİRİŞ SAYFASI

Sonuçlar Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından az önce açıklandı. Sınava giren adaylar sonuçları bir ay sonra öğrenirken, sonuçların yayınlanmasının ardından 2017 LYS tercih başvuruları ne zaman başlayacak sorusu sorulmaya başlandı. Kurum tercih başvuruları için kurum 24 tercih hakkı tanıdı.

SONUÇLARI GÖRMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Tercihler ne zaman başlıyor?

Kurum, tercih başvuruları sonuçlardan bir hafta sonra, 18 Temmuz 2017’de başlayacak. 18 Temmuz’da 2017 LYS tercih kılavuzu yayımlanacak. 8 gün başvurular sürecek. Tercih başvuruları 26 Temmuz 2017’de sona erecek.

Tercihlerde dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Kurum maddeler eşliğinde dikkat edilmesi gerekenleri ön bilgi olarak yayımladığı kılavuzda açıklamıştır. Buna göre;

Her yükseköğretim programına, Kılavuzda belirtilen ve bilgisayar ortamında denetlenebilen koşulları taşıyan ve bu programa tercih listesinde yer vermiş olan adaylar arasından kontenjan sayısı kadar öğrenci yerleştirilecektir. Yerleştirme puanlarına göre yapılacak yerleştirme işleminde ilgili yerleştirme puanı yüksek olan adaya öncelik verilecektir.

Bir aday, puanları ne denli yüksek olursa olsun yalnız bir programa kayıt hakkı kazanabilir. Bu program, adayın yerleştirme puanlarıyla girebildiği en üst tercihidir. Bunun altında kalan tercihler işleme konmaz.

Kazanılan bölüm için aday başka bir bölümü seçebilir mi?

Merkezî yerleştirme sisteminde bir adayın kayıt hakkı kazandığı programı sonradan değiştirmesi, bir başka deyişle, daha düşük puanla öğrenci alan başka bir programa kaydolması mümkün değildir.

Bir adayın kayıt hakkı kazandığı programın bağlı olduğu yükseköğretim kurumuna gönderilecek bilgilerde, kayıt hakkı kazanan bütün adayların açık kimlikleri, fotoğrafları, puanları, ortaöğretim alan/dalı ve ek puandan yararlanıp yararlanmadığı bilgisi yer alacaktır.

Tercihler kontrol edilirken neye dikkat edilmeli?

Kılavuzdaki bilgilere göre, tercihler yapıldıktan sonra aşağıda yer alan sorulara cevap verilmeli;

Listenizdeki programların bu kılavuzda "bakınız" olarak gösterilen ve giriş için aranan bütün koşullarını karşılıyor musunuz?

Listenizdeki programların kodlarını doğru yazdınız mı?

Listenizdeki programların sırası, gerçekten istek sıranıza uygun mu? Örneğin, beşinci tercihinize giriş hakkı kazanacak olsanız, "Keşke altıncı tercihimi kazanmış olsaydım." demeyeceğinizden emin misiniz? Bütün tercihleriniz için bu geçerli mi?

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13