UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

3. HAVALİMANI İÇİN DEV ANLAŞMA!

İGA Havalimanı İşletmesi A.Ş. 6 şirket ile Kargo Şehri ve Yer Hizmetleri Kampüsü için alan tahsis sözleşmesi imzaladı. İşletme süresi boyunca geçerli olacak bu anlaşmalar yaklaşık 250 milyon euro tutarında olacak

3. HAVALİMANI İÇİN DEV ANLAŞMA!

İstanbul Yeni Havalimanı yetkilileri, 6 şirket ile Kargo Şehri ve Yer Hizmetleri Kampüsü için alan tahsis sözleşmesi imzaladı. MNG, PTT, Çelebi Hava Servisi, HAVAŞ, Sistem Lojistik ve Bilin Lojistik, Kargo Şehri’nde, MNG, Çelebi Hava Servisi ve HAVAŞ ise Yer Hizmetleri Kampüsü’nde hizmet verecekler. İşletme süresi boyunca geçerli olacak bu anlaşmalar yaklaşık 250 Milyon Euro tutarında olacak.

'KİRALANABİLİR ALANLARIN YARISININ SÖZLEŞMESİNİ TAMAMLADIK'

Yapılan rekor anlaşmanın ülke ekonomisi açısından çok önemli olduğunu vurgulayan İGA Havalimanı İşletmesi İcra Kurulu Başkanı Hüseyin Keskin, “Türkiye'nin stratejik konumu, Türk Hava Yolları'nın kargo alanında yaptığı ciddi yatırımlar ve ülkemizin gelişen ekonomisi, Türkiye'nin hava kargo taşımacılığında her geçen gün daha da önemli bir merkez haline gelmesini sağlıyor. İGA olarak kiralanabilir alanların yüzde 50'sinin sözleşmesini tamamladık dedi.

İstanbul Yeni Havalimanı'nda kargo hizmetleri için 1,4 milyon metre kare, yer hizmetleri için toplam 150 bin metrekarelik alan ayrıldı. Bu büyüklük, 200 adet uluslararası standartlardaki futbol sahasına eşit. Kargo Şehri'ne aynı anda 35 adet geniş gövdeli kargo uçağı yük alıp indirebilecek.

HEDEF HONG KONG'U GEÇMEK

Hüseyin Keskin, DHMİ rakamlarına göre 2016'da Atatürk Havalimanı kargo kapasitesinin 918 bin ton olduğunu belirterek “Havalimanımız açıldığında 2,5 milyon ton kargo kapasitesine sahip olacak. Şu an dünyanın en büyük kargo hareketine sahip havalimanı, 4,5 milyon tonun biraz üzerinde bir hacme sahip Hong Kong. İstanbul Yeni Havalimanı ise her şeyi tamamlandığında 5,5 milyon ton kapasiteye sahip olacak diye konuştu.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERİGA  3. HAVAALANI