UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

ADALET, 10 YIL SONRA BABAYI HAKLI GÖRDÜ! DAVA TEKRAR AÇILDI

Bundan tam 10 yıl önce, ünlü işadamı Mehmet Çolakoğlu’nun sürücüsü olduğu otomobil ile, karşı yönden gelen ve içinde 3 kişinin bulunduğu başka bir otomobil, aşırı suretle çarpışmış ve iki araç hurdaya dönmüştü.

ADALET, 10 YIL SONRA BABAYI HAKLI GÖRDÜ! DAVA TEKRAR AÇILDI

Kazada, Mehmet Çolakoğlu ve yanındakiler bu kazadan yara almadan kurtulurken, karşı yönden gelen araç içerisinde bulunan 3 erkek ten ikisi Savaş Yılmaz ve Yasin Kaya kaldırıldıkları hastanede yaşamını yitirmişti. O dönem, savcılık 2 kişinin öldüğü ve bir kişinin ağır yaralandığı olayda hazırlattığı raporda, ünlü iş adamının aşırı hızdan kaynaklanan kazada hiçbir kusuru olmadığına, kusurun karşı yönden gelen ve sürücüsü ölen araçta olduğuna karar vermişti. Dava sonucunda da iş adamı Mehmet Çolakoğlu’na takipsizlik kararı verilmişti.

Ölenlerden Savaş Yılmaz’ın babası Seyyar Yılmaz, bu karara itiraz etmiş ve itirazlar red edilip, dosya kapanmıştı.

Fakat acılı baba, gelinen bu sonucu sindirememiş mahkemenin aldığı bu karardan tam on yıl sonra adaletin kapısını tekrar çalıp olayın tekrar incelenmesini, talep etti. Mahkeme yine red etti. Ama baba yılmadı ve “Kanun Yararına Bozma” yoluna müracaat etti ve 12. Ceza dairesi olayda eksik incelemenin olduğuna hükmetti.

Savcılık dosyayı tekrar açtı.  Kazada Mehmet Çolakoğlu kusurlu bulunup, işadamı ile ilgili “Taksirle Birden Fazla Kişinin Ölümüne Neden Olma” suçundan iddianame düzenleyerek 11. Ağır ceza mahkemesine dava açtı.

10 yıl sonra açılan bu davanın ilk duruşması 18 temmuz tarihinde görülecek.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERMEHMET ÇOLAKOĞLU