UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

GAME OF THRONES’UN 1. BÖLÜMÜ 7. SEZON İDDİALARINI DOĞRULADI

Game of Thrones’un 7. sezon 1. bölümünde yer alan sahneler, yeni sezona dair önceden öne sürülen teorileri doğrular nitelikte. Dikkat, henüz Game of Thrones’un 7. sezon 1. bölümü izlemediyseniz bu yazıda okuyacaklarınız spoiler içerir!

GAME OF THRONES’UN 1. BÖLÜMÜ 7. SEZON İDDİALARINI DOĞRULADI

Game Of Thrones’un (Taht Oyunları) 6. sezonu bir yıl önce sona erdi. Yeni sezon ise “Winter is here” (Kış geldi) mottosuyla başladı. Bugün sabaha karşı yayınlanan ilk bölüm, Game of Thrones’un 7. sezonuna dair birçok teoriyi doğruladı.

Game Of Thrones’un 7. sezon birinci bölümünde, özellikle Arya Stark’ın (Maisie Williams) sahnesi, dizinin hayranları açısından büyük şaşkınlık yarattı.

İşte ilk bölümün önemli anları... (Dikkat, yazının bu bölümünden sonrası spoiler içerir!)

Arya, Frey’leri katletti

Genç suikastçi Arya Stark, geçtiğimiz sezon finalinde Walder Frey ve oğullarını öldürmüştü. Dedikodular ise Arya’nın Walder Frey’in yüzünü giyerek diğer Frey’leri öldüreceği yönündeydi. İlk bölümde tam olarak da böyle oldu.

Walder Frey’in yüzünü giyen Arya, bütün Frey’ler için ziyafet yemeği verip şaraplarına zehir koydu. Frey’lerin ölümünü izlerken ise efsanevi bir konuşma yaptı. Konuşmada, “Bir kurdu hayatta bırakırsan kuzular asla güvende olmaz”, “Kuzey unutmaz”, “Kış, Frey’ler için geldi” gibi cümleler kurdu.

Euron, Cersei’ye evlenme teklifi ediyor

Euron Greyjoy, 6. sezonda ortaya çıkıp Balon Greyjoy’u öldürerek, Demir Ada’nın başına geçmişti. Şimdi ise ortaya çıkıp Cersei Lannister’a evlilik teklif ederek Lannister ordusuna katılacağı dedikodularını doğruladı.

Euron Greyjoy’un Cersei ile evlenip evlenmeyeceği ise bilinmiyor. Fakat Cersei’ye büyük bir hediye sözü verdi. Yani bu ilişki bir süre daha devam edeceğe benziyor.

Bran duvara ulaşıyor

Bran Stark, geçtiğimiz sezonda hayatta kalmayı başarmıştı. 7. sezonun ilk bölümünde ise nihayet duvara ulaşıyor ve duvarın koruyucularını geçmesi için ikna ediyor. Peki bu neden önemli bir sahne?

Geçtiğimiz sezonda Bran, Night’s King (Gece Kralı) tarafından işaretlenmişti. Bu, Night of King’in Three Eyed Raven’ın (Üç Gözlü Kuzgun) mağarasındaki sihirli korumalardan geçmesini sağladı. Bran Duvar’ı geçtiğinde de Night of King’in aynı şeyi yapma gücüne sahip olacağı konuşuluyor.

Arya, Ed Sheeran’a kraliçeyi öldüreceğini söylüyor

Dizinin yeni sezonunda oyuncu kadrosuna dahil olan İngiliz müzisyen Ed Sheeran, Lannister ordusundan bir asker olarak karşımıza çıkıyor. Söylediği şarkıyı Arya çok beğeniyor. Sonrasında ise Arya kraliçeyi öldürmek için King’s Landing’e (Kral Toprakları) gittiğini söylüyor ve herkes kahkaya boğuluyor. Sahnenin devam edip etmeyeceği ise bilinmiyor.

Tazı alevler içinde bir hayal görüyor

Beric Dondarrion (Richard Dormer) ve Myr Thoros (Paul Kaye), Işık Lordu’nun neden onları seçtiğini Tazı’ya (Rory McCann) gösteriyor. Tazı bir yangının alevlerine bakarken, “Ölülerin geçtiği, ok ucuna benzeyen bir dağ” görüyor.

Jorah, Sam’le tanışıyor

Bir başka teoriyi doğrulayan hareket de Sam Tarly ve Jorah Mormont’un Oldtown’daki (Eski Şehir) bir hücrede karşılaşması oluyor. Yaralı olan Jorah yine de oldukça sağlam görünüyor. Sam’in ona yardım edip etmeyeceği sonraki bölümlerde netleşecek.

Bunun dışında Sam kütüphanede çok kötü vakit geçiriyor. Fakat sonrasında kütüphanedeki yasaklanmış bölgenin anahtarını çalıyor ve bu sayede Dragon Stone’un (Ejderha Kayası) altında bir sürü Dragon Glass (Ejderha Camı) olduğunu keşfediyor.

White Walkers (Ak Gezenler) ile olacak savaşta bu bilgi çok yararlı olacağa benziyor.

Daenerys Targaryen, Westeros’a ulaşıyor

Ejderhaların annesi Danny (Emilia Clarke) sonunda Westeros’a geldi. Burada kendi ailesi olan Targaryen’lere ait Dragon Stone’a (Ejderha taşı) yerleşiyor. Birinci bölümde henüz çok fazla bir gelişme yaşanmasa da Danny’nin, “Başlayalım mı?” cümlesi dikkat çekiyor.

Çünkü “Başlayalım mı?” ile kastettiğinin tüm dünyayı ele geçirmek olduğu düşünülüyor.

White Walkers’ın (Ak Gezenler) devleri var

Kış geldi! Dolayısıyla Ak Gezen ordusu da! Dikkat çeken bir ayrıntı da Ak Gezenler’in ordusunda devlerin de bulunması oldu. Henüz Duvar’a ulaşmayan bu ordu, önümüzdeki bölümlerde büyük bir etki yaratacağa benziyor.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERGame of Thrones