UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

EGE’DE DEPREM PANİĞİ!

Bodrum’da 6.5 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

EGE’DE DEPREM PANİĞİ!

Kandili Rasathanesi internet sitesinden depremin şiddetini 6.3 olarak duyurdu. Sarsıntı çevre il ve ilçelerde de hissedildi. Artçı sarsıntılar devam ediyor.

Ege’de artçı sarsıntılar devam ediyor. Merkez üssü Gökova Körfezi’nde 4.2, Bodrum’da 4.1 ve 4.6 büyüklüğünde artçı sarsıntılar meydana geldi.

AFAD, depremin merkez üssünü Datça olarak açıkladı. Datça belediye başkanı, depremde can ve mal kaybının olmadığını bildirdi.

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, TGRT Haber’e yaptığı açıklamada, “Deprem sonrasında elektrik direklerinin devrilmesi sonucu Akyarlar bölgesinde makilik alanda yangın çıktı. İtfaiye ekiplerimiz müdahale ediyor” dedi. Ayrıca Kocadon, “Ben doğma büyüme Bodrumluyum ama böyle büyük deprem yaşamadım” diyerek depremin şiddetini belirtti.

Sarsıntı İzmir merkez ve Fethiye'ye kadar geniş kıyı şeridinden de hissedildi. Depremin ardından vatandaşlar kendilerini açık alanlara attı.

Depremle ilgili birçok ünlü sosyal medyadan paylaşım yaptı.

Hayko Cepkin,'Ege bölgesinde de hissedildi'dedi.

Ferhat Göçer,'Dostlar Bodrum'dayım...17 Ağustos 1999'dan beri böyle sallanmadı yer...buralar sallanıyor...Deprem oldu'dedi.

Deprem için Yunanistan kaynakları ise ilk verdikleri bilgilerde 6.6 şiddetini verdiler. Yunanistan kaynakları ayrıca depremin yerin 10 km altında gerçekleştiğini belirtti.

ABD Jeolojik Araştırmalar Kurumu ise depremi 6.7 şiddetinde açıkladı ve merkez üssünü Bodrum yakınları olarak gösterdi.

Bodrum Belediye Başkanı: “Çok şiddetli sarsıldık”

Muğla açıklarında meydana gelen depremin en çok hissedildiği bölgelerden biri olan Bodrum'un Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, hurriyet.com.tr'ye çok şiddetli bir sarsıntı meydana geldiğini belirterek, "Şu ana kadar bize gelen herhangi bir kötü durum yok. İnşallah da olmaz. Şu an bilgileri topluyoruz, bazı bölgelere elektrik verilemiyor' dedi.Yetkileler hasarlı evlere girmeyin uyarısı yaptı.

Bodrum devlet hastanesi tahliye edildi.Panik durumunda yaralananların olduğu öğrenildi.

Edinilen son bilgiye göre Yunanistan'ın Kos adasında bulunan Osmanlı Cami'si yıkıldı.Kos Adası’nda yaşanan depremde 2 kişinin hayatını kaybettiği ve yaralıların olduğu öğrenildi.

Kandilli verilerine göre Yunaninstan'da pek sarsıntı meydana geliyor.

Muğla Valisi Esengül Civelek yaptığı açıklamada, Bodrum Hastanesi’nin tahliye edilmediğini belirtti ve yangının kontrol altına alındığını söyledi. Ayrıca Civelek, kriz yönetiminin kurulduğunu söyledi.

Bodrum’daki deprem anında ünlü Dj Taha Özer röportaj veriyordu. Taha Özer’in deprem anında yaşadığı panik ve deprem anı UçanKuş kameraları tarafından saniye saniye kaydedildi.


TAHA ÖZER’İN DEPREM ANINDA YAŞADIĞI PANİĞİ İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ 

 

DEPREM ANININ GÖRÜNTÜLERİNİ İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ


BODRUM’DA DENİZİN YÜKSELME ANI KAMERALARA BÖYLE YANSIDI

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERdeprem bodrum