UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

KÖPEĞE TACİZ CEP TELEFONU GÖRÜNTÜSÜYLE ORTAYA ÇIKTI!

İzmir’in Bornova İlçesi’nde, sokak köpeğine cinsel istismarda bulunduğu iddia edilen bir kişi hayvan severlerin şikayeti üzerine gözaltına alındı.

KÖPEĞE TACİZ CEP TELEFONU GÖRÜNTÜSÜYLE ORTAYA ÇIKTI!

Olay, geçtiğimiz günlerde Doğanlar Mahallesi’nde meydana geldi. Mahalle sakinlerinden A.A. aynı sokakta oturan evli iki kız babası T.M.’nin bir köpeği yaşadığı binaya soktuğunu gördü. T.M.’nin hareketlerinden şüphelenen Cevdet Göse, cep telefonunun kamerasını açarak binaya girdi. Göse’nin iddiasına göre T.M. köpeği cinsel istismarda bulundu. Bunun üzerine Göse polisi arayıp şikayetçi oldu. İhbar üzerine gelen polis T.M.’yi gözaltına aldı. Emniyete götürülen T.M.’ye idari para cezası uygulandıktan sonra serbest bırakıldı. T.M.’nin serbest bırakılmasına mahalle sakinleri tepki gösterdi.

“KÖPEĞİ KUCAĞINA ALIP BİNAYA GİRDİ”

Çocuklarının sokakta oynadığını ve köpeğe cinsel istismar da bulunan birinin çocuklara da aynı şeyi yapabileceğini belirten Göse, “Köpeği kucağına alıp binaya girdi. Ben de cep telefonunun kamerasını açıp peşinden gittim. İlk önce çekindim bir şey yapar diye. Sonra cesaretimi toplayıp peşinden gittim. Belinden aşağı çıplaktı ve köpeğe cinsel istismarda bulunuyordu. Polisi arayıp şikayetçi oldum.” dedi.

“BU OLAY KÇÜK BİR PARA CEZASIYLA KAPANMAMALI"

Konuyu yargıya taşıyacaklarını belirten İzmir Valiliği Hayvan Koruma Görevlisi Sibel Altun (45) “Mahallede yaşayanlar böyle bir olayın olduğu yönünde duyumlar alıyor. O kişiyi takip etmeye başlıyorlar. Bir kişi de o şahsın köpeğe cinsel istismarını görüntülüyor. Polis gözaltına alıp hayvana eziyet etmekten 546 lira ceza kesiyor. Maalesef o kişi artık serbest. Şuan kendisine ulaşamıyoruz. Biz diyoruz ki bugün bir hayvana yapılanın bir sonraki adımı bir çocuk ya da kendini savunamayacak halde olan bir insandır. İnsanlara duyarlı olmalarını istiyoruz. Hayvana yapılmasını görmezden gelmesinler. Yasaların da bu türü olayları engelleyici olması gerekiyor. Görüntülerden anladığımız kadarıyla köpeğe yiyecek vererek güvenini kazanıyor. Köpekte iyilik göreceğini, ona iyi davranacağını zannederek binaya giriyor. Cinsel istismar olduğu çok açık belli. O kişi çıplak kaçıyor. Köpek ise acı içinde dışarı çıkıyor. Bu anlatılamayacak kadar çirkinlikte bir olay" dedi.

Öte yandan olayı duyan hayvan severler T.M’nin evinin önüne gelerek eylem yaptı. Öfkeli kalabalığı polis ekipleri sakinleştirdi. Hayvan severler tarafından koruma altına alınan sokak köpeği ise hayvan hastanesine götürülerek tedavi altına alındı. Cinsel istismarın gerçekleşip gerçekleşmediği ise yapılacak muayeneden sonra netlik kazanacak.

 GÖRÜNTÜLERİ İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ...

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERköpeğe taciz