UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

O HASTALIK YÜZÜNDEN AMELİYAT OLMUŞTU!SULTAN HASTALIĞINI ANLATTI

Türkan Şoray, Cushing hastalığı sırasında yaşadığı süreci anlattı...Türk sinemasının Sultan'ı Türkan Şoray, Cushing Hastalığı Farkındalık Günü'ne katıldı.

 O HASTALIK YÜZÜNDEN AMELİYAT OLMUŞTU!SULTAN HASTALIĞINI ANLATTI

Geçtiğimiz yıl, aynı hastalık nedeniyle ameliyat olan Şoray, "Cushing hastalığı maalesef toplumumuzda çok bilinmiyor ve bu konuda farkındalık yaratılması gerektiğine inanıyorum. Bu hastalığı yaşamış biri olarak, doktorumla olan sohbetimde de bunu aramızda konuşmuştuk. Kilolu insanların belki de Cushing hastalığı var ama bilmiyor bunun için farkındalık yaratmak gerekiyor" dedi.

Şoray, ameliyatının ardından 12 kilo verdiğini, daha rahat yürüdüğünü ve kendisini çok daha iyi hissettiğini belirterek, doktorlarına da teşekkür etti.

Cushing Hastalığı Nedir?

Cushing hastalığı hipofiz bezinin böbreküstü bezini uyaran adrenokortikotrop hormonu (ACTH) fazla ürettiği durumlarda ortaya çıkan bir hastalıktır. Gövde fazla kilolu, kol ve bacaklar ince, yüz yuvarlak ve tombuldur. Akne ya da cilt enfeksiyonları, karında, uyluklarda ve göğüste mor çatlaklar, kolay morarabilen hassas bir cilt, ensede yağ toplanması, zayıf kaslar, sırt ağrısı, kemik ağrısı ve kemiklerde hassasiyet gibi belirtileri vardır.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERTÜRKAN ŞORAY  SULTAN  türkan şoray