UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

TÜRKİYE'DE 3 GÜNLÜK MİLLİ YAS İLAN EDİLDİ

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, İSRAİL'İN HASTANEDE YÜZLERCE KİŞİYİ ÖLDÜRDÜĞÜ SALDIRI NEDENİYLE 3 GÜN YAS İLAN EDİLDİĞİNİ AÇIKLADI.

TÜRKİYE'DE 3 GÜNLÜK MİLLİ YAS İLAN EDİLDİ

CUMHURBAŞKANI RECEP TAYYİP ERDOĞAN'IN, İSRAİL'İN GAZZE ŞERİDİ'NDEN BİR HASTANEYE DÜZENLEDİĞİ VE 471 KİŞİNİN ÖLDÜĞÜ SALDIRI NEDENİYLE MİLLİ YAS İLAN KARARINI DUYURDU.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye olarak Filistinli kardeşlerimizin yaşadığı büyük acıları yüreğimizde hissediyoruz. Çoğu çocuk ve masum sivillerden oluşan binlerce şehidimize duyduğumuz saygının bir gereği olarak ülkemizde 3 günlük millî yas ilan edilmiştir" dedi.

Erdoğan'ın kamu kurum ve kuruluşlarına gönderdiği yas kararında şu ifadelere yer verildi:

"İsrail tarafından sivillere yönelik olarak gerçekleştirilen ve son olarak 17 Ekim 2023 tarihinde bir hastaneye yapılan saldırılar sonucu hayatını kaybeden ve yaralananlardan dolayı Filistin halkının acılarını paylaşmak maksadıyla üç gün süreyle milli yas ilan edilmesi ile bütün yurtta ve dış temsilciliklerimizde 21 Ekim 2023 Cumartesi günü güneşin batışına kadar bayrakların yarıya çekilmesi uygun görülmüştür. Bilgilerini ve gereğini rica ederim."

Son Güncelleme: 19.10.2023 00:34:57
ETİKETLERtürkiyede yas